Hidden Figures (2016)

Dupa ce am urmarit aseara filmul, am fost putin surprins ca nu a luat macar un Oscar. Pentru ca e un film mult mai mult decat vaicareala ieftina care a fost “Moonlight”. Cam la acelasi nivel cu “La La Land”, care probabil ar fi meritat sa ia Oscarul. Dar astea sunt deja discutii de final de februarie, n-are rost sa intram iarasi in polemici. Revenim la filmul care ne intereseaza, mai precis Hidden Figures.

Daca il mai gasiti prin cinema, programati-va un pic de timp liber sa il vede. Daca nu, Netflix sau Hulu (vedeti pe unde a aparut). Filmul are undeva la doua ore si prezinta povestea primelor femei de culoare care au lucrat la NASA, dar care, cel mai important, au ajutat la calcularea traiectoriei rachetelor care i-au dus in spatiu pe Alan Sheppard si John Glenn. Si nu numai, pentru ca acestea au lucrat si la misiunile Apollo, deci au ajutat sa puna un om pe luna. Dar filmul se opreste la prima misiune a lui Glenn, care a devenit primul american care a revenit in spatiu.

Cumva descrie bine atmosfera din anii 60, cand segregarea era la nivel maxim, cu bai si locatii speciale doar pentru negrii din acele zone, iar prin felul in care au realizat decorurile din film, au reusit sa te aduca in acea atmosfera foarte bine. In plus, avem niste actrite destul de bune in rolurile principale care surprind destul de bine ce se intampla in acea perioada.

Ca la orice review, nu o sa dezvalui toata povestea, va las sa o descoperiti voi in cinema / netflix / hulu, dar e unul din filmele pe care le pot recomanda. De la mine, filmul are nota 9. Nu e un clasic, dar cu siguranta merita doua ore din timpul vostru.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *