Moonlight (2016)

E din nou timpul pentru un film de Oscar. De data aceasta, avem Moonlight, un film care e foarte apreciat peste ocean. Si nu am inteles de ce. Pentru ca nu e chiar o capodopera cinematografica. Dar nu e nici un Oscar bait type of movie. E un film care vrea sa fie controversat, dar are niste lacune teribile in anumite bucati.

E, pe scurt, povestea unui copil retras, care e mereu agasat de diverse grupuri de copii din liceu. Povestea are 3 parti: partea din copilarie, din liceu, aceasta avand si momentul culminant si apoi momentul in care il vedem pe copilul retras ajungand dealer prin Atlanta, ca “mentorul” sau.

Mentor care a disparut brusc din peisaj dupa prima parte. Asta e una din inconsistentele pe care le-a avut filmul. Daca prima bucata a fost chiar ok, in a doua parte avem o multime de personaje interesante care dispar, dar ramane in peisaj mama lui, poate printre cele mai neinteresante si ciudate personaje.

Oricum, cea mai buna scena e in partea doua la final, cand dupa o sesiune de “bataie” din partea copiilor de la scoala, acesta face un gest pe care multi copii care au fost agresati in scoli de alti elevi l-ar face: se duce frumos in clasa, intra, isi lasa geanta si ii trazneste un scaun in capul agresorului principal.

Merita sa va pierdeti timpul in cinema pentru filmul asta ? Hmm, poate. Dar doar daca nu aveti ce face in urmatoarea perioada. E un film care se misca destul de incet si care are putine momente in care efectiv firul narativ se desfasoara ceva mai rapid.

E posibil sa ma insel, dar nu cred ca lua Oscarul anul asta. Poate sa castige la cel mai bune scenariu, dar cam atat.

Voi, cei care ati vazut Moonlight, ce parere ati avut despre film ?

Please follow and like us:
0
Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ti-a placut ce ai citit pe acest blog ? Da-i un follow pe oricare retea sociala doresti