1 mai 2013, zi plina de incidente in trafic

Dupa cum ma asteptam, pagina centrului Info Trafic al Politiei Romane a fost plina astazi, 1 mai 2013, mai ales ca toata lumea a plecat in concediu. Iar cand o gramada de oameni sunt pe drumuri, e plin de accidente. Se pare insa ca astazi nu au fost numai accidente, ci si alte evenimente… ciudate pentru aceasta perioada.

Numarul 1: Drum plin de noroi intre Cumparatura si Bunesti (DN2 – E85, judetul Suceava, intre Falticeni si Suceava)

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră (15:45), în judeţul Suceava, traficul rutier se desfăşoară îngreunat pe DN2 (E85), între localităţile Cumpărătura şi Buneşti, partea carosabilă fiind acoperită cu noroi pe o lungime de circa 500 de metri, în urma unei ploi torenţiale. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis pentru intervalul orar 15:15-16:15 o avertizare nowcasting referitoare la ploi sub formă de aversă, grindină, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului pentru sud-estul judeţului Suceava şi nordul judeţului Neamţ.

Am fost iarna asta de multe ori pe drumul ala, dar niciodata nu am prins sa fie acoperit de noroi, zapada sau sa aiba probleme prea mari. Acum insa s-a intamplat, dupa o ploaie torentiala.

Numarul 2: La Haret s-a rasturnat un tir (DN2 – E85, intre Adjud si Focsani)

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră (14:45), în judeţul Vrancea, pe DN2, în zona Haret, traficul rutier se desfăşoară pe o bandă, alternativ, dirijat de poliţişti, din cauza unui autotren care s-a răsturnat. Nu au fost victime.

În momentul în care la locul accidentului va sosi o automacara, este posibil ca circulaţia să se oprească până la repunerea pe roţi a autotrenului.

Cine stie ce o fi transportat de a facut balans si s-a rasturnat sau ce i-a iesit in fata de a trebuit sa franeze. Nu de alta, dar la Haret drumul e drept….

Numarul 3: Accident in care au fost implicate trei masini in apropierea localitatii Ovidiu (DN2A, intre Constanta si Ovidiu)

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră (13:15), în judeţul Constanţa, traficul rutier este îngreunat pe DN2A, la intrarea în municipiul Constanţa dinspre Ovidiu, din cauza unui accident rutier în care au fost implicate trei autoturisme. Opt persoane au fost transportate la spital pentru îngrijiri sau investigaţii medicale. Cauza probabilă a accidentului a fost întoarcerea neregulamentară. În scurt timp, traficul rutier va fi reluat în condiţii normale.

Numarul 4: Drum cu restrictii la podul de la Agigea (DN39, drumul dintre Constanta si Mangalia)

Pe DN39, pe podul de la Agigea, aflat în reparații, se circulă restricţionat, cu viteză redusă, pe două benzi din cele patru existente. Le recomandăm conducătorilor auto să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri care fluidizează circulaţia pe pod.

Numarul 5: Drumurile catre mare si munte au fost extrem de aglomerate (DN 1 si A2)

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră (9:45), traficul rutier este intens pe DN1 Bucureşti – Braşov şi pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa. Numeroşi automobilişti au pornit într-un interval scurt de timp către munte şi mare. Pe DN1, s-a format o coloană de autovehicule la Comarnic, pe sensul către Braşov, pe o distanţă de doi kilometri. Pe Autostrada Soarelui coloanele de maşini măsoară aproximativ trei kilometri la staţia de taxare de la Feteşti, pe sensul către Constanţa.

Le recomandăm conducătorilor auto să mărească distanţa în mers între autovehicule, iar atunci când încheie o coloană care încetineşte sau opreşte brusc să pună în funcţiune luminile de avarie pentru a-i atenţiona pe cei ce se apropie din spate să oprească în timp util.

În intervalul orar 7:00-13:00, dispeceratele de monitorizare a traficului au înregistrat la Bărcăneşti, pe sensul către munte, 7748 de autovehicule, iar la Sinaia 3936. La Bărcăneşti s-au înregistrat pe sensul către Bucureşti 3919 autovehicule, iar la Sinaia 1128.

O zi destul de aglomerata pe drumurile din Romania. Ca si ieri de altfel.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *