5 utilizări deosebite ale turmericului

Turmericul, cunoscut și sub numele de curcuma este un condiment cu proprietăți de medicament. Proprietățile lui îl fac extrem de versatil astfel încat el are multiple utilizări de la preparate în bucătărie și pana la tratamente pentru boli mai serioase.

Chiar dacă personal mai utilizez turmericul la un orez cu legume sau să fac legumele mai interesante, acesta are o mulțime de alte utilizări practice, cum ar fi:

 1. Condiment natural cu utilizare de mii de ani pentru mâncăruri delicioase cu aroma asiatica – Turmericul este folosit ca si condiment, colorant si adaus pentru mancaruri de mii de ani, el constituind un condiment cu proprietati terapeutice
 2. Colorant natural pentru vopsirea oualelor de Paste
  • Turmericul poate fi folosit pentru vopsirea oualelor de  Paste sau ca si colorant in alte circumstante, oferin  oculoare galben-portocalie extrem de placuta.
 3. Efect antiinflamator și analgezic pentru articulații
  • Turmericul sau curcuma are un puternic efect antiinflamator si analgezic datorita substantei active numite curcumin. Astfel ele este indicat in multiple afectiuni inflamatorii, reumatismale si alte tipuri de dureri articulare.
 4. Sub forma de ceai cu efect antioxidant și anti-aging
  • Datorita potentialului antioxidant, turmericul este si un remediu eficient antiaging si care previne aparitia ridurilor din interior. In acelasi timp turmericul stopeaza sau incetineste procesele de degradare si imbatranire celulara.
 5. Remediu cu efecte antitumorale
  • Mai multe studii precizeaza efecteul antitumoral si citostatic al turmericului, fiind, se pare, o solutie cu eficienta dovedita. Totusi tratarea unor oli grave este bine sa nu se rezume la folosirea unui singur produs ci la implementarea unui cumul de solutii, al caror pilon este bine sa fie stilul de viata.

Lista beneficiilor turmericului ar putea continua, fiind un aliment, superaliment si medicament extrem de versatil.

Dar probabil că nu ai ajuns aici pentru comentariile autorului, dar poate vrei să lași un răspuns la întrebarea mea: la ce folosești turmericul în general ?

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *