50 000 de brazi extra în România

Acum aproape două săptămâni am participat la un eveniment organizat de Bergenbier în Timișoara, în care brandul promova campania “Te răcorești și împădurești”, campanie cu care cei de la Bergenbier ajută la dezvoltarea fondului forestier al României.

S-a prezentat proiectul, unde a fost realizat anul trecut (în zona Abrudului, dacă vă întrebați) și că va avea o continuare și anul acesta. Locația de anul acesta e încă secretă, aparent, dar când se va face publică, o voi anunța și aici.

Pe lângă asta, a fost evident și un moment de promovare al produsului, să nu ne întelegem greșit. Am avut în față un somelier care ne-a explicat pe parcurs toate întrebările pe care le-am avut, ne-au provocat să încercăm anumite preparate cu anumite tipuri de bere (în anumite combinații, merg destul de bine).

Personal, n-am putut să testez decât berea fără alcool, pentru că șofer, dar din ceea ce a raportat Mihai, s-a simțit o oareșce diferență în combinațiile de alimente + bere.

Mi-a plăcut faptul că nu s-au sfiit să răspundă nicicăror întrebări, fiind destul de bine pregătiți și sinceri legat de curiozitățiile pe care le-am avut.

Amândoi am avut o mulțime de întrebări despre campanie, dar și despre brandul Bergenbier.

Eu personal am fost interesat de ce brandul Bergenbier, pe care mereu l-am asociat cu Blajului, și-a mutat toată producția la Ploiești. Cumva era clar că la nivel de costuri, prezența într-un parc industrial aduce multiple avantaje, dar mi-au specificat că au găsit și un izvor cu o apă foarte bună acolo și au reușit să creeze un spațiu în care să facă o bere așa cum își doreau ei, fermentată și maturată la rece cu CO2 din fermentație naturală

Plus că mare parte din materia primă vine din România, ceea ce e un plus pentru economia româneasca. Singurul lucru care trebuie importat (pentru că e mai ieftin și mai eficient, din ce am înteles) este orzul (sper că am reținut eu bine), care vine din SUA.

Evident, au fost mai multe întrebări și despre campania de împădurire și planurile de viitor, dar acolo încă nu am primit toate răspunsurile legate de locații. Ceea ce știm este că:

Plantăm fapte bune în România” este o iniţiativă naţională de împădurire bazată pe voluntariat, care a pornit la drum în 2011. Până în prezent, 32.300 voluntari au plantat și îngrijit 660.000 copaci pe un total de peste 206 hectare de terenuri publice neproductive în 21 de judeţe. În 2013 inițiativa a primit Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Margareta a României, iar de-a lungul anilor i s-au acordat șase distincții din partea comunității. Misiunea noastră este Să creştem şi să protejăm păduri în România.

De ce am scris articolul acesta abia acum, se vor întreba unii oameni. Ei bine, mâine (aka 16 martie 2019), mă duc, alături de oamenii din Infobest care și-au dorit și au putut, la o acțiune de plantare de copaci aici în județul Timiș, la Cralovăț. Ai căror parteneri naționali ai “Plantăm fapte bune în România”, cei cu care am vorbit la acest eveniment.

Am zis să ajutăm fizic la procesul de împădurire aici la noi în județ, unde se vor planta (dacă ne ajută vremea) peste 25 000 de puieți de cer, frasin, paltin și cireș. Mai multe despre asta într-un articol viitor.

Cert e că dacă vrei să ajuți și tu la procesul de împădurire, poți să faci asta cu un simplu Bergenbier. (de preferat la sticlă, pentru că se menține cel mai bine gustul și consistența berii, așa cum ne-a explicat somelier-ul).

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *