7 ANI

Au trecut anii peste blogul asta, multi ani. Ceea ce a inceput in ultimul an de liceul ca ceva facut la plictiseala s-a transformat in ceva frumos in cativa ani. Au trecut ani buni, dar blogul a ramas inca pe picioare. Mai incerc sa postez, mai incerc sa aduc la cunostinta publicului lucrurile pe care eu le consider ca merita discutate.

Nu tot timpul e perfect, dar mai sunt anumite momente in care mai primesti comentarii in care oamenii sunt interesati de unul din subiectele pe care le-ai discutat si iti pun intrebari. Si incerci pe cat posibil sa ii ajuti. Stii ca nu obtii ceva financiar din asta, ca nu iti plateste nimeni pentru timpul pierdut pentru a te informa, dar pana la urma faptul ca pot ajuta pe cineva cu o informatii referitoare la un articol pe blog ma face sa il tin in continuare deschis.

Mai scriu, rar. Incerc sa imi pun in arhiva de muzica melodii care imi plac, pentru ca apoi cand plec la drumuri lungi de cateva mii de km sa pot sa “ard” un cd cu 20 si ceva de piese si sa ma simt bine in timpul drumului.

In 7 ani s-au schimbat multe lucruri in partea de online, dar si in partea de offline. Am schimbat mai multe locuri de munca, daca e sa le spunem asa, am incercat mai multe domenii. Ca a fost digitizare cadastrala, ca a fost o simpla editare de director sau munca de SEO, toate am incercat sa le fac cat mai eficient, pentru ca, dupa cum am spus mai sus, imi pare bine sa pot ajuta un om. Ca am si castigat bani de pe partea asta ? Da, am castigat, dar imi place sa cred ca am dat sumele corecte pentru munca pe care am prestat-o.

In cei 7 ani de cand scriu am avut si momente mai nefericite, incepand de la diverse incidente / accidente pana la tepe care mi le-au tras oameni in care am avut incredere. Cel putin in primii ani au tot incercat, insa de la an la an am inceput sa devin ceva mai dur cu oamenii si sa nu ii respect pana nu ofera ceva la schimb. Pentru ca cei mai multi dintre ei nu merita, doar isi vad interesul si dupa ce au totul rezolvat iti dau un sut in cur. Dar veti spune ca asta e tot ceea ce se intampla in Romania. Probabil. De oameni de genul dai tot timpul. De multe ori ai vrea sa ii trimiti in mijlocul oceanul ca sa moara incet de foame sau sa fie mancati de rechini. Sa isi merite soarta. Dar in locul furiei poti sa ii faci sa simta pe pielea lor ce inseamna sa fi inselat. Si cumva e o recompensa. Ca momentan nu e legal sa torturezi oamenii care comit diverse “infractiuni”, de orice natura. Statul nostru e prea putin aspru cu asta.

Dar au trecut 7 ani, lucrurile s-au schimbat, eu cred ca m-am mai calmat si nu mai am stari dubioase in care efectiv vreau sa ii rup cuiva fata. Timpul trece, te calmezi, vezi alte variante in viitor. Inca nimic legat de familie sau copii. In continuare nu imi plac foarte tare copii. In schimb am reusit sa invat o gramada de lucruri noi, incepand de la un amarat de cusut pana la cum sa iti faci propriul cablu de retea. Acum conduc foarte mult, am apucat sa vad aproape Romania, lucru pe care mi-l doream inca de acum 7 ani. Lucrurile sunt linistite, am o casa unde ma pot intoarce oricand, cu banii nu pot zice ca stau rau si tot timpul gasesc cate ceva de facut.

Am multe proiecte pe cap, care ma tin ocupat majoritatea timpului. Iar in timpul in care nu sunt ocupat cu proiectele, efectiv nu mai am chef sa lucrez la altceva. Ca tot vorbeam de proiecte: Harta Turistului, Ora Sportiva si Physioanatomy inca merg destul de bine, iar toate acestea au peste 5 ani vechime. FMBuff, unul dintre cele mai vechi siteuri pe care le am (mai vechi chiar decat blogul), tocmai ce a primit o fata noua, moderna, responsive. Si in curand va primi si mai multe articole. Urmeaza FM 2015, deci cu siguranta vor fi lucruri pe care le voi discuta acolo.

Ce se va intampla in urmatorii 7 ani ? Ramane de vazut. Sper doar ca totul sa fie ok si ca in 2021 lucrurile sa fie din ce in ce mai bune. Si cel mai important, sa avem Timisoara ca si capitala culturala europeana.

Pana atunci, in miez de noapte, continui sa scriu. Si voi continua sa scriu probabil pana in ziua in care internetul va deveni neinteresant.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *