A doua iarna pe anul acesta

Fata de anii trecuti, anul acesta avem un nou fenomen: a doua perioada cu zapezi mari din acest sezon geros. Dupa perioada 7-13 decembrie 2012 cand traficul a fost blocat pe multe drumuri din tara, a fost timpul pentru o noua runda de blocaje si zapezi.

Nu sunt zapezi mari, dar unii oameni sunt capabili sa curete cum trebuie (Covasna si Brasov) iar altii lasa un strat de 5 cm pe drum european (Bacau).

Nu ne-a luat prin surprindefe, se stia de acum doua zile ca vom avea ninsori abundente in tot estul si sudul Romaniei. Iar judetele din aceasta zona stiau ca trebuie sa fie pregatite cu echipaje de dezapezire care sa curete si sa arunce cu sare si nisip. Ei bine, in unele zone nu s-a intamplat asta.

Luam pe rand. In judetul Brasov ningea la fel de tare si viscolit ca in Bacau. Drumul arata foarte bine si puteai circula cu o viteza decenta in afara localitatii (~90 km/h). La fel si in Covasna. Pana la urcarea pe Oituz drumul era destul de bun. Oituzul a fost plin de zapada, dar batea vantul foarte puternic. Cu toate astea, puteai circula cu un 50-60 km/h in numite zone.

Apoi am intrat in Bacau. Ei bine, de la intrarea in judetul Bacau pana la Ferastrau am prins o masina care arunca sare si nisip. Am stat in spatele ei cu 40 km/h si am mers bine. Chiar speram sa mergem bine pana la Onesti. Vise.

Daca la Onesti am ajuns la o ora decenta, nu acelasi lucru se poate spune despre Onesti – Bacau, drum european. Masini de dezapezire ioc, 4 tiruri erau blocate (cu tot cu lanturi) iar masinile mici luau lectii de patinaj …. mai putin artistic. Pe un traseu de 50 de km am reusit sa facem nu mai putin de o ora si 45 de minute. O medie de 30 km/h.

Nici drumul dintre Bacau si Suceava nu a fost mult mai bun, dar fiind totusi DN 2, mai vedeam ceva masini de dezapezire. Am ajuns in “numai” 3 ore,o adevarat fericire.

Acum stau la o cafea linistit, privesc afara la zapada care nu inceteaza sa cada si ma gandesc cum o sa mergem mai departe pe DN 2.

20130125-153743.jpg

Ma gandesc ca intre Adjud si Tisita drumul e inchis…..

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *