A mai picat un guvern

Si tara merge inainte. Stiu ca astazi chiar am urmarit odata la 10-20 de minute ce se intampla in Parlament, curios de bizanteria asta ciudata, prin care coalitia de guvernare dintre PSD si ALDE vroia sa isi dea jos propriul premier. Pe care l-a sustinut la proteste si la investire, acum 6 luni. A reusit pana la urma, cu 241 de voturi.

Sincer, indiferent de felul in care se termina votul, tot nu e bine pentru Romania. Asta pentru ca aceasta criza politica aduce si o usoara modificare a pariatii euro – leu, care acum s-a dus peste 4.6 lei. Iar diferenta asta de valoare va afecta o multime de romani.

Asa cum am vazut aseara intr-o analiza a Business Club, un roman obisnuit va plati cu 23 de lei in plus la o chirie in urmatoarea periaoda. Asta daca euro ramane la valoarea asta, ca daca se duce si mai sus vor fi costuri si mai mari.

Veti spune ca nu e foarte mult si ca de ce amar ma agit pentru asta. Ei bine, cand costul la orice bun care tranziteaza Romania se calculeaza in euro, e cumva nevoie sa te agiti. Pentru ca diferentele alea de 10-20 de bani se reflecta destul de masiv intr-o economie atat de dependenta de relatia cu euro.

Ganditi-va cum ar fi ca euro sa ajunga la 4.7 lei, 12 de bani in plus fata de nivelul actual. Trebuie sa adaugi un nivel similar de bani pentru orice lucru pe care il platesti. De la o amarata de paine pana la benzina si chirie.

In fine, ce se va in zilele urmatoare e relativ important. Daca o sa avem un nou guvern in curand, nu o sa fie problema. Dar la cum arata situatia politica, probabil ca nu vom avea nici un guvern nou in urmatoarele doua saptamani.

Asa ca o sa repet ce am zis si in alte parti: schimbati acum euro cat puteti si vindeti apoi mai scump ­čÖé

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *