A trecut ceva vreme de la ultimele analize medicale

In ultima luna am fost de o multime de ori la medici si diverse clinice pentru diverse analize. Nu am mai facut niste analize serioase din 2013, iar acum in 2015, cand a trebuit sa revin la medicina muncii pentru un control periodic, a fost timpul pentru mai multe analize. Iar la una din analize “s-a depistat” ca as avea tensiunea mare.

Ei bine, eu am tensiunea mare de cand ma stiu eu. Nu cred ca am avut vreodata tensiunea 12 cu 7, majoritatea timpului era intre 13 cu 8 si 15 cu 10, dar asta nu mi-a cauzat vreodata probleme. Asa ca de acolo am mers mai departe la un medic cardiolog, care mi-a recomandat sa iau un anumit medicament si sa vad daca mai am tensiunea mare, pentru ca e posibil sa fie ceva genetic. Dar ca sa fie sigura, m-a trimis mai departe la un medic endocrinolog, pentru mai multe investigatii.

Ei bine, acolo am aflat ceva mai multe informatii. In urma unui eco s-a observat prezenta unor noduli tiroidini, o trasatura de altfel pe care am mostenit-o de la maicamea, ea avand aceleasi probleme. Am facut intre timp si niste analize medicale pentru asta, si se pare ca nu e vreo problema sa fie vreo tumoare sau ceva. Inca nu m-am dus inapoi cu rezultatele de la analize, dar vom vedea in viitor ce se va intampla cu acesti noduli.

Cert e ca dupa am ajuns si la Policlinica Sanatatea in Timisoara si am facut toate formalitatile pentru medicina muncii. Am observat ca preturile pentru specialitati sunt similare cu cele din Bucuresti, de la Centrul Medical Matei Basarab, o locatie in care am mai facut ceva analize in 2013 (fiind in acel moment in Bucuresti). Cert e ca fiind control periodic si fiind pentru postul de sofer, s-au facut o multime de extra analize, iar testul psihologic a fost mult mai detaliat decat in mod normal la un control periodic.

Am pierdut ceva ore cu asta, dar am aflat lucruri noi…. si lucruri vechi. Acum ceva ani am donat sange pentru Spitalul din Timisoara, si asta pentru ca…. de ce nu ? Cert e ca sangele meu nu a fost foarte bun, si asta din cauza nivelului transaminazelor, care au fost foarte mari.

Ei bine, si la ultimele analize, nivelele TGO si TGP raman crescute. N-am probleme la ficat, n-am nici la splina, n-am idee de unde amar pot sa vina. Pentru cei care au avut o situatie similara, voi de unde v-ati gasit problema ?

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

1 thoughts on “A trecut ceva vreme de la ultimele analize medicale

  1. geo says:

    O ecografie la ficat si pancreas corect efectuata la un specialist foarte bun ai facut? Am avut un unchi care s-a prapadit din cauza unei probleme hepatice. Tot asa avea transaminaze uso modificate. In stadiul final s-au gandit sa faca eco ficat si au gasit problema care evoluase minim de 5 ani, dar niciodata nu si facuse de rutina un control ecografic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *