Achizitionarea unui calculator pe componente

hard-disk

Guest post by R.A.

Probabil te-ai decis sa iti achizitionezi un calculator nou deoarece modelul anterior pe care il detineai nu mai facea fata cerintelor unor filme, jocuri sau programele necesare lucrului. Astfel, ai doua posibilitati: fie iti vei cumpara un desktop pc direct asamblat, fie iti poti configura propriul calculator dupa nevoile tale, asambland piesele pe care le doresti (trebuie sa tii cont ca acestea vor trebui sa fie compatibile intre ele si sa fie ceva mai performante decat in cazul unui desktop pc direct asamblat). Diferenta de pret dintre aceste doua alegeri nu este chiar asa de mare, dar uneori poate fi sesizabila, iar bugetul tau poate depinde de aceasta.

In cazul configurarii propriului calculator, diversitatea de componente ce trebuie sa fie compatibile intre ele nu este foarte mare si tot ce ai nevoie este sa iti pastrezi atentia si sa ai cateva cunostiinte despre acest domeniu (poti cere ajutorul unei persoane cu experienta in acest domeniu).

Magazinul online stradaIT.ro iti pune la dispozitie componentele pe care le vei putea asambla (de asemenea sa le gasesti compatibilitatea) pentru a realiza o configuratie proprie de calculator. Printre cele mai importante componente am putea enumera: hard-disk-urile, placa de baza, memoriile RAM, procesorul, placa video, placa de sunet, placa de retea.

In general hard-disk-urile si placile de baza sunt cele mai importante parti ale unui calculator. Hard-disk-urile ajuta la stocarea de informatii si salvarea anumitor fisiere, documente, imagini, filme sau melodii fara a fi atacate de o sursa externa sau de catre un virus. Protectia hard-disk-urilor poate fi realizata astfel prin diferiti antivirusi care blocheaza atacurile externe si intrerup orice copiere de informatii din memoria sa. Placa de baza este vazuta drept componenta cheie a unui calculator, componenta de legatura dintre toate celelalte componente. Pe ea se monteaza celelalte componente precum procesorul, memoriile ram, placa video, placa de sunet, placa de retea. Odata ce placa de baza s-a deteriorat sau s-a ars, intregul sistem al calculatorului nu mai functioneaza si necesita reparatii. Din acest caz pretul unei placi de baza porneste de la 3-400 de lei si poate ajunge la cateva mii de lei.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *