Acomodarea oamenilor in gari

In primul rand, in trenul in care ma aflu in acest moment, e un om care sta si injura de rupe. Si pe care toata lumea il ignora. Locul lui e probabil pe la Jebel, ca tot suntem aproape in Banat (aka Orsova).

Am stat aproape o ora in gara din Severin in asteptarea unui trec, care din cauza zapezilor din acest sfarsit de an a avut o intarziere de 40 de minute. Cumva nefericit, cand ajung cu 30 de minute inainte…. si mai trebuie sa stau inca 40 ca sa soseasca trenul.

Daca ar fi fost o gara mai serioasa, ar fi avut o sala decenta de asteptare cu prize, un loc de unde poti sa iti cumperi o gustare sau un ceai, poate chiar si internet (deja vreau prea multe). Din nefericire, gara din Drobeta Turnu Severin nu are aceste facilitati, iar astazi in jurul orei patru erau o multime de oameni care asteptau trenul de Timisoara si care probabil si-ar fi dorit sa aiba o locatie in care sa stea aproximativ o ora, pana cand trenul urma sa soseasca in statie.

Acum ceva vreme am calatorit, drept e, pe o distanta mai scurta, in Germania. Iar acolo avea sali de asteptare in care intrai pe baza biletului, avea prize, era cald si mai aveai si ceva internet pana sosea trenul. In plus, nu avea scaunele de plastic pe care le gasesti in garile din Romania, ci aveau niste canapele simple, lejere, in care puteai sa iti sprijini spatele lejer si sa poti lucra sau sa pierzi timpul jucandu-te pe telefon sau tableta.

Macar daca avem intarziere, ar fi bine sa avem si noi astfel de sali de asteptare, unde pe baza biletului sa putem sta si sa ne incarcam telefonul si sa avem caldura. Nu ma astept neaparat la internet, dar poate ar fi frumos sa fie si un mic bistro in care poti sa iti cumperi o cafea, un ceai sau o gustare pana astepti trenul.

In schimb, gara din Severin e mare, goala, moderna si fara mobiler dubios. Probabil ca are de-a face cu faptul ca sunt foarte multi oameni ai strazii care isi fac veacul pe acolo si nu vor sa aduca un mobilier bun intr-o sala de asteptare. Pentru ca de altfel clienti ar avea.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *