Addonuri utile pentru SEO

Si prin addonuri ma refer la addonurile de la Firefox. Multi care lucreaza in domeniul optimizarii de siteuri le folosesc pentru a isi da seama de anumite detalii pentru anumite siteuri. Acestea cuprind cele 3 mari motoare de cautare ( da, mai sunt si alte motoare de cautare in afara de google, dar din pacate e cam singurul cunoscut pe la noi): Yahoo, MSN si Google.

1. Search Status –  Este un addon foarte util pentru a vedea linkurile dofollow pentru google. Il poti folosi in special pentru a vedea daca un link urmeaza. Mai are si alte optiuni adaugate in acest addon, printre care si keyword density, , alexa rank, page rankul si compete rankul. De asemenea arata paginile indexate in in aceste motoare de cautare si backlinkurile.

Imi place foarte mult sa il folosesc si pentru a vedea rankul siteului in alexa si compete, 2 siteuri care isi impart intr-un fel suprematia in materie de contorizare a traficului web ( cel putin pentru piata din afara, si ele nu cer nici un ban, fata de trafic.ro ).

2. Seoquake – imi place pentru ca am totul la vedere pentru un singur site. Page Rankul, Numarul de Pagini indexate pentru siteul tau in google, numarul de linkuri si de pagini pentru yahoo si msn, alexa rankul, varsta siteului, linkurile din del.icio.us, sursa siteului, linkurile interne si externe si keyword density. Pentru cineva care lucreaza cu foarte multe siteuri, acestea sunt relativ bune, mai alex pentru a tine evidenta si a vedea cresterile sau scaderile siteului pe care il intereseaza.

Desigur, are si chestia asta dezavantajele lui. Intr-un fel. Adica eu urasc sa dau search si sa imi apara ceva foarte complicat cum imi apare in imaginea de mai jos:

E util, nu spun nu, dar nu imi place sa fie prea aglomerat. De aceea il tin special cand am nevoie de el pentru lucru.

Asta sunt toolurile care le folosesti pentru a afla diverse chestii necesare pentru optimizarea unui site. Mai sunt si alte addonuri, dar nu sunt la fel de cuprinzatoare ca astea doua.

Sper ca am explicat destul de simplu pentru intelegerea tuturor.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *