Agricultura si tehnicile moderne

Stiti foarte bine ca noi suntem destul de in urma cu agricultura. Avem intr-adevar suprafete mari pentru cultivat, dar nu se mai ocupa lumea de ele, profiturile celor care se ocupa cu asa ceva scad simtitor.

Insa nu se despre asta vreau sa vorbesc. Vreau sa vorbesc despre implicatiile anumitor aparate moderne care sunt folosite in anumite ferme avicole ( adica cele care chiar scot profit din vanzarea de materiale).

Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA a lansat un sistem deosebit de eficient pentru fermele avicole ce ajuta la cresterea productiei. Un sistem micut, dar extrem de inteligent reuseste sa optimizeze consumurile electrice si totodata sa mentina un microclimat ideal pentru pasarile din ferma avicola. SI da, a fost inventat de cercetatorii romani ­čÖé

Sistemul ( pe care il aveti in imaginea de mai sus)  monitorizeaza temperatura mediului ambiant, temperatura apei potabile, umiditatea relativa, presiunea atmosferica si luminozitatea din incinta halei sau a suprafetei in care aveti ferma avicola. Avantajul pe care il veti avea instalandu-va acest sistem este unul mare, reusind sa va optimizati sistemul electric din interiorul fermei, reducand astfel costurile si asigurand un bun climat. In plus va face viata mai usoara, neavand nevoie de prea multi angajati cu sistemul acesta montat. Binenteles, sistemul este compatibil cu normele UE, doar este preluat dupa model european.

Cred ca daca ai o ferma si daca iti doresti imbunatatirea productiei, trebuie sa iti iei un asemenea sistem. Mai multe detalii aveti pe pagina lor.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

1 thoughts on “Agricultura si tehnicile moderne

  1. Pingback: Scurte, de-ale zilei 25 nov 2008 | J. Mihai

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *