Albume rap solide din ultimii ani de la Okapi

Okapi Sound e casa de discuri creata de Guess Who, Grasu XXL, Vlad Lucan, Mitza si Paco10Grei, care de-a lungul timpului a mai adunat artisti (rapperi, spuneti-le voi cum vreti) precum Maximilian, Spike, Mefx, Junky, Tranda, Nane, Zhao si DJ Oldskull.

In ultimul an am tot ascultat albume marca Okapi. Am inceput cu Grasu XXL – Drumul Spre Succes (2015), am continuat cu Spike – Lumea lui Paul (2015), Nane – Plecat de Acasa (2016) si Guess Who – Un anonim celebru (2018). Mai urmeaza cateva pe lista in urmatoarea perioada, incepand cu ultimul album al lui Mitza – Nascut la Revolutie (rings a bell ­čśë )

Pe langa faptul ca piesele sunt destul de bune, unele chiar de exceptie, cred ca baietii astia de la Okapi fac treaba cum trebuie, legat de albume. Nu am prea vazut in Romania concepte de albume, cu o poveste in fiecare melodie, o placere sa le asculti. 

La Nane imi place povestea pe care o cimenteaza cu fiecare melodie, plecand de la Orsova, la viata din Bucuresti, droguri si viata prin cartierele din Bucuresti.

La Spike imi place stilul lui rapid de a face rime, iar in foarte multe piese le da bine fara sa injure intr-un fel sau altul.

Si am mai auzit o multime de piese ale artistilor Okapi, fac treaba buna. Nu lanseaza cate un album in fiecare an (mai degraba unul la vreo 3-4 ani), dar ies cu piese bune baietii. Si nu sunt singurul, din moment ce zeci de mii de oameni merg la concertele lor.

Eu personal prefer sa platesc bani pe google play si sa ii ascult acolo, mai ales ca sunetul e foarte bun. Chiar sunt curios daca baietii iau ceva bani de la Google pentru ca isi pun melodiile in platforma.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

One thought on “Albume rap solide din ultimii ani de la Okapi

  1. krossfire says:

    Google Play e chiar mai profitabila pentru artisti decat alte platforme. Altfel, desi nu ma omor cu genul, recunosc ca artistii Okapi au reusit sa aiba un sound propriu. Chestia asta s-a putut vedea foarte bine pe primul album solo Guess Who, dar si pe albumul lui Grasu XXL din 2010 – Oameni ­čÖé

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *