Alita

Alita – Battle Angel e unul din filmele care îți rămân în memorie din punct de vedere vizual. Era cumva de așteptat, ținând cont că partea vizuală a filmului e realizată de James Cameron și Robert Rodriguez, oamenii care au creat Avatar și Sin City (doua filme excelente din punct de vedere al imaginii).

Nici nu trebuie să te intereseze foarte mult povestea (deși are o idee interesantă), că poți merge la IMAX să vezi pe ditamai ecranul mașinării care se bat / distrug între ele. Evident, nu lipsesc cadrele slow-motion de efect și roboți de toate felurile.

Deci să le luăm la rând: roboți, slow motion, imagine de bună calitate și bătai între roboți cu scene de slow motion la înaltă rezoluție. Ar fi suficiente motive să te motiveze să îl vezi.

Dar poate ești una din persoanele care ești interesată de povestea din spatele acestui film. Gen, cine-amar e Alita și de ce mi-ar păsa de acest personaj ?

Fără să dau foarte multe detalii (pentru că fracțiuni din poveste sunt răspândite foarte bine prin film), ne aflăm într-un viitor apocaliptic în care aproape toată populația s-a adunat într-un oraș de fier (zici ca era preparația de la Lupeni) și căramidă sub un alt oraș plutitor numit Zalem.

Ce scriu mai jos intră la categoria spoilers, deci citiți doar dacă doriți.


Iar acolo un anumit om de știință găsește o bucată de robot care se dovedește a fi destul de important. Evident, când l-a ”pornit”, robotul, numit Alita, n-avea nici o memorie, dar pe parcurs, începe să își aducă aminte frânturi și să își dea seama ce s-a întâmplat.

Ajunge să cunoască și să se îndrăgostească de un om, aparent (cu niște scene foarte cringy) și să rupă alți roboți-humanoizi în bucăți. Ah, am uitat să zic. Suntem într-un viitor în care o bună bucată de oameni sunt cyborgi, în mare doar capul și creierul (evident) mai sunt cumva originale, în rest cam toate sunt piese de schimb.

Ajungem să cunoaștem și așa zisul antagonist, care se află în Zalem, dar despre care nu aflăm chiar atât de multe pe parcursul filmului, rămânând la fel de enigmatic pe parcursul filmului.

O parte frustrantă e la final, când până la urmă Alita nu îș înfruntă pe acest antagonist direct, lăsându-ne să așteptăm o parte a doua a acestei povești.


Gata cu spoilerele. Probabil că dacă te interesează ideea, vei dori să vezi filmul. Și ai noroc, pentru că începând din 11 Februarie 2019, filmul e în toate Cinema City-urile din țară.

Aici în Timișoara puteți vedea filmul la Shopping City si Iullius Mall. Evident, Shopping City are IMAX, deci imagine excelentă, sunet excelent, știți povestea – recomand să mergeți să îl vedeți în IMAX, pentru că probabil sunteți ca și mine și vreți cele mai bune condiții.

Filmul probabil va fi în IMAX pentru următoarele două săptămâni, așa că aveți răgaz să vă rezervați niște bilete pentru film.

Ah, să nu uit. Ideea mi se parea atât de bună, încât aș fi fost surprins dacă nu s-ar fi făcut vreun joc. Și evident că fiind o idee din Japonia, e si un joc mai vechi numit Gunnm: Martian Memory, cu motorball incorporat și cu tot ce trebuie. E din 1998, deci e ceva mai vechi jocul.

Și dacă vă întrebați ce amar e motorball, ei bine, mergeți la film și o să vedeți.


Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *