Alternative la caldura mai ieftine

Intr-un articol anterior vorbeam de locatiile in care poti sa scapi de frigul din Romania si sa mergi macar vreo cateva zile la caldura. Astazi o sa continui cu un articol in care o sa vorbesc despre zone interesante de vizitat, aflate undeva la mai cald, dar in care poti sa mergi o saptamana fara sa ramai cu buzunarul gol.

Surprinzator, ziua asta nationala se dovedeste a fi una ceva mai buna din punct de vedere al temperaturii. Ma rog, in Bucuresti, ca la Timisoara ploua de numa numa. Doar asa ca observatie, ca tot e ziua nationala a Romaniei, 99 de ani. La multi ani, mai romani.

Unde poti sa mergi intr-o vacanta incat sa nu cheltui cat o chirie pe luna in Cluj ? Ei bine, ai o multime de oportunitati prin tarile europene mai apropiate de Romania. Dintre toate acestea, singurele care au temperaturi peste 15 grade in aceasta perioada sunt Malta si Cipru (membre ale Uniunii Europene, deci poti sa mergi doar cu buletinul).

Sa incepem cu ideea de vacanta in Malta, in prima faza. Fiind departe de sezonul de vara, preturile din Malta sunt foarte bune in aceasta perioada a anului. Micile roci stancoase din Marea Mediterana sunt foarte accesibile in aceasta perioada a anului. De exemplu, in Decembrie poti zbura de la Cluj sau Bucuresti pana in Valetta, dus-intors cu doar 200 de lei, tocmai pentru ca nu e o perioada foarte aglomerata.

Pe langa asta, preturile pentru o saptamana de cazare sunt mai scazute in perioada asta, putand sta o saptamana la un hotel cu 1400 de lei. Cu piscina, daca cumva marea e agitata. In plus, Malta e mai cunoscuta pentru castelele de pe insula si formatiunile naturale care le gasesti pe aceste doua insule. In Malta oricum nici nu iti prea trebuie masina, tinand cont ca insula are 25 km de la un capat la celalalt, putand merge lejer cu bicicleta intr-o singura zi.

Daca ne uitam pe wikipedia, vedem ca Decembrie e o luna relativ rece, dar ca temperaturile nu prea scad sub 15 grade, ajungand in anumite zile si la 25-30 de grade. Singura problema ar fi vantul, fiindca insula, iar pe insule mereu bate vantul ceva mai puternic.

Cipru in schimb e cu totul si cu totul altceva. Insula e cumva “protejata” de Anatolia (Turcia), deci temperaturile in luna decembrie depasesc lejer 21 de grade. Iar preturile sunt ceva mai mici decat in Malta la cazare, cu sejururi incepand de la 300 de euro pentru 7 zile in Cipru. O vacanta in Cipru pare acum o alternativa mai buna decat Malta. Dar apoi ajungi la zboruri, care sunt destul de rare din majoritatea localitatilor din tara. In afara de Bucuresti, nu prea ai zboruri catre Nicosia. Si cand ai, preturile pentru zboruri sunt mult mai mari dus-intors decat pentru Malta.

Deci undeva trebuie sa renunti. Fie platesti mai mult pe zbor, fie platesti mai mult pentru cazare. Cipru e o insula foarte familiara cu Grecia, dar cu un caracter mai aparte. Malta e o insula stancoasa, plina de castele in Mediterana. Tu unde ai merge ?

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *