Alternative muzicale

Ce alternative muzicale am avut ? Putine… doar rockul..

Nu, acu sincer. Nu am sa zic ca doar asta am ascultat toata viata. Sa fiu sincer, am ascultat (ca am vrut s-au nu) cam toate genurile de muzica. Am experimentat, pentru ca doar asa afli ce iti place.

Inevitabil, printre primele melodii auzite au fost manelele si muzica populara. Prin 1997 nu prea auzeai muzica straina la radio, asa ca ce auzeam, auzeam ori la radio ori pe casete. Nu mi-au displacut, dar nici nu imi placeau. Asta pana cand am aflat la ce se refereau versurile. Iar dupa aceea nu le-am mai ascultat.

Ca tot vorbeam de melodiile de la radio, trebuie sa vorbesc si despre trupele romaneati pe care pe ascultam atunci, trupe ca hi-q, voltaj, body & soul, non stop cu celebra lor melodie – jimmy. Muzica era placuta si cu ea am ramas pana prin 2001 (10 ani de atunci) cand un amic m-a introdus muzicii rock, muzica mea.

Incepusem cu Nightwish si Sonata arctica si am continuat ascult si veteranii (classic rock – deep purple, pink floyd, led zeppelin, bruce springsteen, eric clapton etc) dar si trupele noi de alternative si indie (manic street preachers, 3 doors down, nickelback, yellowcard etc). Mi-au placut si continua sa sa imi placa.

Intre timp incepusem liceul iar odata cu acestea au aparut noi grupuri si binenteles muzica noua. House, rap si techno au aparut in zona mea, dar nu imi placeau atat de mult. Erau melodii si melodii…

In 2007 un alt gen de muzica imi intra in atentie: folk. Si asta datorita calatoriei la Cernavoda. Pasarea Colibrii mi-a intrat in suflet, ascultand si acum albume intregi de la ei.

Dupa aceea, odata cu sosirea examenelor de iarna din primul an al studentiei, a venit momentul muzicii chill, mai exact a reagaee si a muzicii clasice. Muzica veche, cea clasica nu era chiar o noutate. In scoala generala, datorita vocii mele placute am fost in corul scolii, interpretand ceva melodii clasice precum actualul imn al uniunii europene, simfonia a 9 a (cred) a lui beethoven.

Muzica era linistitoare, astfel incat reuseam si eu sa citesc mai multe pagini incontinuu. M-a ajutat.

Iar acum, in octombrie 2011, playlistul meu e divers, in general muzica rock, dar si pop, folk si reagaee. Dar in proportie de 83 % e muzica rock, 60 din ea fiind rock classic, iar rest alternative. Foarte rar ascult melodii noi, pentru ca in mare sunt jalnice, fiind o compozitie de slanguri cu tate si femei (videoclipurile). Adica muzica lor suge…..

Mai apar si melodii bune, din pacate foarte rar, dar incerc sa le gasesc si pe acelea. Pana atunci, in drumul catre case sunt “antrenat” de paradise city, de la Guns’n’roses, dar si de Phoenix cu al lor mugur de fluier….

Postat de pe WordPress Android

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *