Amintiri Muzicale – Nightwish

Zilele trecute am reusit sa ascult mare parte din discografia celor de la Nightwish. Totul a pornit de la auzul pe autobuzul 17 ( firobuzul, cum vreti sa ii spuneti ) a unei piese familiare. Nu reuseam insa sa imi dau seama ce asculta. Mi-a tot ramas piesa in minte pana cand am ajuns acasa si mi-am adus aminte. Piesei ii zicea Amarath, de la Nightwish. Eu mai ascultasem de multe ori toate albumele lor, dar asta a fost acum ceva vreme…..asa ca am zis sa le ascult din nou.

Se simte diferenta de voce dintre Tarja si Annete. Adevarul e ca albumul scos acum un an jumate e mai mult comercial, dar Amarath e in spiritul trupei.

Nighwish – Amarath

Din albumul meu doar piesa asta mi-a ramas in cap, probabil de aceea mi-am adus aminte atat de usor de ea. Din albumele vechi insa…

Trupa s-a infintat acum 13 in Kitee, Finlanda. Primul album scos de ei a fost cel din 1997, denumit Angels Fall First. Piese cea mai de succes de pe acel album a fost The Carpenter.

Nighwish – The Carpenter

The Beauty and the beast a fost de asemenea o melodie foarte apreciata de fani. Peste doi ani au mai scos inca un album, album care i-a scos in evidenta multor critici de muzica: Oceanborn. Eu nu prea am ce zice, imi plac majoritatea pieselor de la ei, dar din albumul asta scot in evidenta 3 piese:

Nightwish – Gethsemane

Nighwish – Sleeping sun

(piesa asta a fost inregistrata special pentru eclipsa totala de soare din 11 august 2009 )

Nighwish – Sacrament of Wilderness

Anul 2000 aduce un nou album celor de la Nighwish, alaturi de albumul din 2004 fiind cel mai bun album al lor. Albumul se numea Wishmaster si aici chiar imi este greu sa aleg o piesa principala pentru ca, dupa cum ziceam, asta a fost unul din cele mai bune albume. Totusi, o sa selectez si aici 3 melodii:

Nighwish – Wishmaster

Nighwish – She is my sin

Nighwish – Wanderlust

…..de fapt cred ca pun inca una. E una din piesele lente dar foarte bune.

Nightwish – Dead Boy’s Poem

Un an mai tarziu iese pe piata un nou album, cateva din melodii fiind un fel de remakeuri, singura piesa care a iesit in evidenta a fost Over the hills and far away.

Nighwish – Over the hills and far away

In perioada dintre ani cei de la Nightwish au scos albume pe banda rulanta. Un an mai tarziu, in 2002, au scos Century Child, o piesa de acolo ramanand celebra : Phantom of the Opera.

Nightwish – Phantom of the Opera

…..si o alta melodie care imi place mie in special pentru ca este foarte rapida:

Nightwish – Dead to the world

Puteti vizualiza articolul si pe blogul de la Onlyrock, doar clickuind aici.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

1 thoughts on “Amintiri Muzicale – Nightwish

  1. Dora says:

    Mie cel mai mult mi-au placut Over the Hills si Bless the Child. Nici nu mai stiu cand am inceput sa ascult Nighwish. Dar cred ca pe la final de liceu, sub influenta lu’ sora-mea. ­čśÇ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *