An nou cu horoscop

nota: acesta este un guest post

Horoscop

Nici bine n-am intrat in 2010, ca netul romanesc a fost inundat de horoscoape care mai de care mai tzantoshe in preziceri si formulari. Din cele vazute pana in prezent, am ales pentru a citi pana la capat un singur horoscop: horoscopul de pe agenda.ro.


Horoscopul este o reprezentare grafică a pozitiei stelelor, cu ajutorul caruia astrologii pot prezice soarta unei persoane, in raport cu data nasterii sale. (wiki).
Etimologie: termenul grecesc horoskopos, din hora (oră, anotimp) si skopos (cel care priveste).

Astrologii ofera prognoza evoluţtei entitatilor (toate cele ce au un inceput si un sfarsit) si a evenimentelor terestre. Astrologia (din greaca: άστρον/astron: stea, si λόγος/logos: stiintă, teorie, studiu) inglobeaza un ansamblu de cunostinte, traditii si credinte, structurate, din punct de vedere geografic, in sisteme care acorda importanta si semnificatie raporturilor ce se nasc din pozitiile relative ale corpurilor ceresti si a altor detalii legate de acestea (semne zodiacale, case).

Calcule matematice si de fizica nu tocmai usoare duc la horoscopul nostru cel de toate zilele, acele texte de 4-5 randuri in care foarte multi oameni isi pun sperantele pentru mai bine.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *