Anvelope mari. Foarte mari

Pe desele mele drumuri prin Romania am intalnit o multime de tractoare pe drumurile patriei, unele mai micute, altele mai mari, dar cu roti destul de mari. Si tot timpul m-am intrebat de unde poti cumpara anvelope industriale si cum amar se monteaza. Adica unele tractoare de dimensiuni mari au anvelopele extrem de intalte, cam cat mine mari (nici nu stiu exact ce dimensiuni au), ma gandesc ca procesul de schimbare al unei astfel de anvelope este unul destul de dificil.

Insa intr-o zi am vazut cum se face… si este o munca de 3 oameni si vreo cateva masinarii. Cu siguranta e unul din procesele pe care orice posesor de tractor nu doreste sa le faca si din fericire, multi nici nu fac asta pentru o lunga perioada de timp. Dar pana la urma ajung si la momentul in care acea anvelopa trebuie demontata si inlocuita pentru a mai are un pic si ajunge la sarma, iar atunci acea anvelopa cu siguranta nu mai este utilizabila.

In primul rand trebuie sa cauti o anvelopa potrivita pentru tractorul sau masina industriala care are nevoie de un schimb. Sunt multe siteuri pe care iti poti cauta direct anvelope agroindustriale de dimensiuni mari, majoritatea avand constructii diagonale sau radiale si fiind tubeless, pentru a putea fi mai usor reparate in cazul unor incidente neprevazute cu anvelopele. Unele siteuri, precum cei de la Acvila, ofera livrare rapida in caz de necesitate si garantie 24 de luni pe acelea anvelope, daca vin cu defecte de la producator. Preturile incep de la 300 de lei si ajung si pana la 12 000 de lei pentru anvelopele performante.

Dupa ce ai rezolvat problema achizitionarii anvelopei, acum trebuie sa treci la schimbarea acesteia. Iar pentru cei care stau in jurul Timisoarei, pot merge pe calea Sagului la Paul Trans, care au un service specializat pentru astfel de operatiuni, dar nu numai, putand schimba o multime de lucruri la camioane datorita cuptorului pentru vopsire, departamentului de tinichigerie, standului pentru indreptat sasiunri si a celor 7 elevatoare care le fac treaba mai usoara. Sunt sigur ca acolo se poate schimba si o anvelope de cateva zeci de kg ceva mai usor decat la o vulcanizare simpla.

Procesul de schimbare al unei anvelope de dimensiuni mari nu este unul usor, dar cu anvelopa si cu serviceul potrivit se poate schimbarea mai rar si mai bine.

anvelopa-mare

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *