Apa de fantana Timișoreană

Când vine vorba de Timișoara și de apa din zonă, ar fi de spus câteva lucruri.

În primul rând, apa care vine pe conducte și în casele și apartamentele locuitorilor din oraș e groaznică. Potabilă, dar groaznică. E greu să o folosești la altceva exceptând spălatul de vase și poate să fierbi niște ouă.

Iar dacă o bei prea des, începi să nu te simți foarte bine. Deci ceva se întâmplă cu filtrarea apei încât să nu fie agreată de timișoreni.

Oricum, acum 10 ani au început să foreze și să construiască o grămadă de fântâni publice prin tot orașul, astfel încât oamenii să aibă o alternativă, mai ales că Timișoara e în esență construită pe o fostă mlaștină.

Cam fiecare cartier are câte o fântână de unde poți să îți iei mai multe bidoane de apă când ai nevoie.

Totuși, e de menționat că gustul apei diferă de la o fântână la alta. Sunt câteva fântâni cu apă bună, cum sunt cele din zona Dacia sau de pe strada Mendelev.

Evident, există și opusul, unde ai impresia că apa aia a mai trecut și printr-un strat de nămol până să ajungă la tine. Personal, fântâna de lângă Politehnică (de lângă stadion) și cea de la Casa Tineretului mi se par a avea un astfel de ”gust”.

Mai sunt și alte fântâni unde dai și de gust sălciu, cum e fântâna de lângă Facultatea de Educație Fizică și Sport. Totusi, fiind abia construită, sper ca va fi așa doar la inceput, pentru că abia s-a construit și gustul pare mai ciudat acum.

Gustul n-a dispărut nici după câțiva ani, ca un update. Nu s-a luat nici o măsura pentru corectarea gustului, pentru că nu e relevant pentru administrația actuală.

De altfel, nici în 2019 (update, în cazul în care nu v-ați prins) nu avem modificări semnificative legate de fântânile din oraș. Se fac verificări periodice, dar nu s-au mai construit fântâni noi, chiar dacă orașul s-a extins semnificativ.

Poate în 2029 o să vin cu informații mai fresh legat de fântânile din oraș.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

2 thoughts on “Apa de fantana Timișoreană

  1. zumzu says:

    In Timisoara trebe sa bei apa de la fantana… aia de la robinet nu e buna. Ori asa, ori iti cumperi sticle imense de 5 si 10 litri de apa din magazin si dai bani pe apa plata….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *