Apa termala in Romania…..

De cand au tot inceput sa ma doara spatele si soldul, am tot fost in cautare de ape termale prin Romania. Am cautat in principal sa vad zone in care sunt ape termale pentru afectiuni ale sistemului locomotor, dar sincer as fi mers cam in orice zona in care sunt ceva dotari corespunzatoare.

Tinand cont ca stau in Timis, am cautat in primul rand ceva ape prin apropiere. Am gasit la Sanmihaiu German ceva strand, era ok pentru ca era apa calda, dar nu era senzational de buna pentru tratamentul soldului pagubas. Tot prin zona am mai gasit si la Baile Lipova, o statiune ceva mai cunoscuta, aceea fiind insa bazata mai mult pe afectiuni cardiovasculare. In plus apele nu sunt chiar calde acolo (doar daca au ei instalatii de incalzire, deci nu sunt “natural” calde).

Tot prin zona mai sunt Baile Herculane, o statiune mult prea cunoscuta chiar si extrem de vizitata. Din nefericire nici acolo nu e pentru afectiuni ale aparatului locomotor.

De fapt, dintre toate zonele pe care le-am vazut eu (pana acum) doar la Dranceni, care e la mama naibii pe langa Husi, la Acas-Mihaieni si la Amara (de mentionat, nu e apa calda acolo, e doar un lac) sunt stranduri sau facilitatii in care poti gasi apa termala minerala buna pentru afectiuni articulare. Toate cam departe de mine. Voi mai cauta insa sa dau de o statiune prin apropiere specializata strict pe afectiuni articulare.

Ce stranduri bune pentru “dureri de oase” mai stiti ?

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *