Articole sportive pentru fotbal

Intră în joc!

Dacă eşti genul de bărbat căruia îi place să meargă des să joace fotbal împreună cu prietenii, atunci trebuie să ai câteva idei despre echipamentul potrivit. Dacă nu, îţi venim totuşi în ajutor cu nişte reguli generale! Trebuie să ştii cum să te îmbraci la fotbal, pentru a face performanţă, însă şi pentru a te feri de eventualele accidente.

Articole sportive pentru fotbal:

Tricoul şi pantalonii scurţi

Trebuie să fie din material sintetic, poliester, pentru a nu reţine apa provenită din transpiraţie. De asemenea, tu și prietenii tăi luați în considerare culorile pe care le folosesc adversarii şi alegeți o culoare distinctivă, pentru a nu intra pe teren cu aceeaşi nuanţă la echipamentele de fotbal.

Ghetele de fotbal

Înainte de a-ţi achiziţiona o pereche de ghete de fotbal care să ţi se potrivească trebuie să ai în vedere suprafaţa de teren. Adică joci mai mult afară, pe un gazon natural sau într-o sală special amenajată?

Dacă obişnuieşti să joci cu prietenii pe un gazon natural, atunci optează pentru nişte ghete de fotbal de tipul firm ground, cu crampoane realizate dintr-un cauciuc special, care reuşesc să facă faţă acestui teren.

Dacă joci de regulă într-o sală special amenajată, alege ghete de fotbal destinate terenului sintetic, care au o talpă dura, însă crampoate mult mai mici.

Şosetele

Șosetele sunt elementul-cheie al ţinutei de fotbal. Acestea te pot ajuta sau impiedica in timpul meciului. Optează pentru şosete foarte lungi, până la nivelul genunchilor, însă ai grijă ca acestea să fie subţiri, dar rezistente. Poţi purta chiar două perechi de şosete în acelaşi timp, pentru a minimiza efectele negative ale fricţiunilor ce pot fi cauzate de ghete.

Apărătorile

Deoarece în timpul meciului de fotbal picioarele sunt cele mai predispuse la accidente, trebuie să porţi apărători. Este clar că acestea sunt foarte eficiente împotriva zgârieturilor sau loviturilor, însă nu te baza că te vor proteja de răni grave sau fracturi. Asigură-te că alegi nişte apărători de calitate, şi verifică sistemul lor de prindere – acesta trebuie să fie sigur şi să nu îţi provoace răni în jurul genunchilor. De aceea, fii atent să îţi alegi mărimea potrivită.

Alegându-ți echipamentul potrivit, cu siguranță te vei bucura de un meci relaxant și în siguranță.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *