Atacantii, goluri si campionate

Pentru ca scriam mai inainte despre meciurile din Boxing Days, am aruncat si o privire catre clasament si catre echipele care il compun. Stiam ca Manchester City conduce detasat, nu era problema cu asta, ce m-a mirat la ei a fost numarul de goluri inscrie: 53. In 17 etape!!.

Asta inseamna o medie de 3 goluri pe meci. Enorm, chiar si pentru un campionat asa de deschis cum e UK. Si apoi am vazut ca din cele 53 goluri marcate, doar 22 sunt inscrie de alti jucatori in afara de atacanti. Cei trei atacanti principali de la Manchester City au marcat nu mai putin de 31 de goluri impreuna.

Dzeko are 10 goluri in 13 jocuri, Mario Balotelli are 8 goluri in 13 meciuri jucate iar Kun Aguero are 13 goluri marcate in 16 jocuri. Asta e intr-adevar eficienta in atac.

Dupa aceea am aruncat o privire in Primera Division sa vad si pe acolo golaverajele si, binenteles, Real Madrid si Barcelona erau in top, avand 56, respectiv 50 de goluri marcate.

Am vazut si principalii marcatori. La Real Madrid era, deloc surprizator, Cristiano Ronaldo, cu 20 de goluri in 16 meciuri, urmat de Gonzalo Higuain, cu 12 goluri in 15 meciuri. La Barcelona, deloc surprinzator, Lionel Messi cu 17 goluri in 16 meciuri, urmat de Fabregas, cu 8 goluri in 12 meciuri jucate.

Totusi, in afara de Cristiano Ronaldo, care a jucat ani buni in Premier League si ii stie ritmul, nu cred ca multi jucatori din aceste doua echipe ar rezista la jocul mai dur din Anglia, mai ales la intrarile fundasilor englezi consacrati (Shawcross, Terry, Aager, Skrtel, Heitinga, Steven sau Ryan Taylor), pentru ca dupa vreo cateva meciuri si-ar rupe efectiv picioarele.

Si in plus, meciurile din UK sunt in mare parte spectaculoase. Pentru ca aproape nimeni nu joaca extrem de defensiv (exceptand poate Swansea ? ).

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *