Au trecut 2 ani de la un super trip…

Da, doi ani de cand 3 nebuni au luat-o pe varfuri de munte si pe drumuri nestiute si ne-am distrat de minune. Tin minte pentru ca atunci, ca si acum de altfel, era ziua unei prietene, care a venit cu noi.

Ce am facut noi in acest mega giga super trip ? Ei bine, nimic neobisnuit, a fost o lunga calatorie cu masina, dar o calatorie in care chiar ne-am comportat ca niste tineri care vor sa se distreze. Nu e chiar o postura cu care eu sa fiu obisnuit si care sa pot spune ca imi place teribil, sunt o persoana ceva mai ocupata cu lucrul.

Revenind la povestire, am plecat din Valea Jiului pe un Defileu care nu era inchis, nu ca acum. Am avut o vreme superba, extrem de calduroasa si numai buna pentru un drum de munte.  Dupa care am mers pe o scurtatura dupa Bumbesti Jiu care ne-a dus pana la Novaci, drum blana, pe zona de deal, iar dupa o urcare am reusit “sa luam aer” cu masina. E experienta super misto de altfel. Dar care nu ar trebui realizata decat in conditii de siguranta….sau cu un excelent control al volanului.

A urmat apoi cea mai misto parte, urcarea spre TransAlpina de la Ranca. Acum doi ani drumul era deschis, ba chiar se faceau asfaltari serioase in zona cand am venit noi. Un drum foarte bun am avut, un unghi de urcare dubios de mare (totusi, urcam de la 1600 la 2100 de metri destul de repede). Ne-am oprit evident sus si am facut un triliard de poze cu tableta pe care tocmai ce o cumparasem (iPad-ul inca rezista, daca va intrebati. Dupa doi ani bateria e blana si software-ul e up to date). Mai multe despre drumul spre Transalpina puteti citi in articolul in care mai inainte am dat un link.

A urmat apoi o bucata de la Voineasa pana spre Brezoi in care am mers pe drumuri inconjurate de paduri, dar in care am putut vedea printre desis si lacul Vidra, printre alte lucruri interesante.

Drumul pe valea Oltului si bucata dintre Talmaciu si Brasov nu au fost atat de interesante, doar drumuri de rutina, locatii in care am mai fost si in care, din pacate, n-am mai vazut mare lucru.

La Brasov insa – pauza. Fortata, ce e drept. Pentru ca cineva avea treburi de rezolvat. Asa ca restul de persoane ramase ne-am dus si am mancat o inghetata buna de tot de ne-am lins pe degete. Ne scapa numele gelateriei, dar e in  Brasov aproape de Sergiana. Localnicii Brasoveni poate stiu despre care e vorba.

Dupa care am admirat muntii Bucegi pe inserat, o priveliste care atunci inca ma mai minuna (si astazi, desi trec o data pe saptamana pe acolo, tot mai sunt surprins uneori de cat de frumos pica lumina dimineata pe varfurile stancoase), dupa care am luat somn. Repet, asta se intampla acum 2 ani, cand nu eram foarte obisnuit cu drumuri lungi. Plus ca mna, stateam in spate, mare lucru nu vedeam, era plictiseala.

Cert e ca m-am trezit undeva aproape de Bucuresti, din ceea ce tin minte, gandindu-ne ce sa facem in noaptea respectiva. Era clar ca a doua zi mergeam spre litoral, unde urma sa ne distram binisor la Costinesti (ocazie cu care am cunoscut niste gazde foarte primitoare la care an de an mergem cu placere). Dar sa revenim la Bucuresti. Era seara, undeva la ora 22:00, nu aveam pe atunci unde sa stam, asa ca am facut un fel de argoanta. Un hotel ne-ar fi costat mai mult, daca inchiriam doua camere, asa ca am inchiriat un apartament cu doua camere in centrul Bucurestiului folosindu-ma de iPad. Am dat rapid o cautare dupa cazare centru Bucuresti (asta pentru ca nu vroiam sa ne lasam masina intr-o zona mai nasoala) si am gasit o camera la doi pasi de buricul targului, undeva intre Unirii si Universitatii. Nu ca as fi stiut eu precis pe unde eram in perioada aceea. Era totul nou pentru mine.

Dupa aproape 11 ore pe drum, eram frant. Cred ca m-am uitat vreo 30 de minute la un meci si dus am fost la somn. Cand ma gandesc acum ca fac si 18 ore pe drum….. ma mir ca s-au schimbat asa multe intr-un timp atat de scurt.

Au trecut doi ani de atunci. Sper ca pana sa fac 30 de ani sa mai am cateva zile in care sa ne strangem un grup si sa mergem de nebuni aiurea prin tara. Acum ca ma gandesc, chiar imi lipseste senzatia asta….

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *