Aventuri cu GPS

Sa mergi prin cartierul Plopi sau undeva prin Buziasului (pe partea cealalta de linia de tramvai, spre iesirea din oras) e o adevarata aventura, pentru ca stradutele sunt atat de complicate incat daca nu ai mai mers vreodata pe acolo, e posibil sa te ratacesti cu brio. Si chiar daca stii unde este, a doua oara cand vii este foarte probabil sa te ratacesti. Motivul fiind multele “dead end-uri” aflate in aceste zone.

De test (stiam unde ma aflu) am vrut sa vad cum pot sa ajung intr-o locatie aflata undeva pe Tiblesului colt cu Melodiei, aflandu-ma undeva pe strada Noua colt cu …. o strada. Imi scapa acum numele si nu mai am chef sa caut pe GPS. Cert este ca era cam la 400 de metri de locul unde trebuia sa ajung. Am folosit un software de la Sygic si cu GPS-ul incorporat in Moto Q11 mi-am format o ruta. Partea proasta e ca, desi am o harta a Romaniei destul de detaliata, ea este din 2008. Si de atunci s-au schimbat o groaza de lucruri in Romania…. firme au disparut, locatii s-au mutat. Astfel incat m-am trezit cu o placuta de gradinita  din Timisoara intr-o locatie in care era de fapt pe gps trecut un salon de manichiura si pedichiura iar intr-un alt loc unde pe gps era trecut un magazin de cartier (Mini-Market something) acum era o bomba de cartier.

Cert e un lucru, in 4 ani s-au schimbat o groaza de lucruri prin Timisoara in ultimii ani si cu toate modificarile aduse hartilor, nu pot fi aduse la zi in timp util din cauza numarului prea mare de modificari.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

1 thoughts on “Aventuri cu GPS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *