Back from the trip

Azi am dat o scurta tura pana la Deva. Atat de scurta incat am stat doar o ora si 4 minute in Deva, pentru ca nu vroiam sa ajung tot pe zi in Timisoara.

Cateva observatii din aceasta calatorie

1. Cetatea Devei se vede exceptional din gara, parca e un turn urias care vegheaza peste oras. L-am mai vazut de multe ori si de fiecare data mi-a creat aceeasi senzatie.

2. S-au mai modernizat unele cladiri prin Deva de cand n-am mai fost eu. Ma refer binenteles de cele din zona garii.

3. S-au scos trenurile directe de Timisoara – Brasov. Inainte erau vreo 2 accelerate care mergeau din Timisoara catre Brasov prin Sibiu si prin Blaj. Cel care mergea prin Blaj a fost scos de curand, iar cel care mergea prin Sibiu i-a fost scurtata cursa doar pana la Sibiu, pentru ca undeva inainte de Fagaras s-a rupt un pod si nu l-a reparat nimeni pana acum. Cert e ca daca vrei sa ajungi din Brasov direct la Timisoara, nu ai cum. Trebuie sa schimbi neaparat ba in Arad (daca vii din Brasov) sau in Deva sau Vintu de Jos (daca vii din Timisoara).

4. Acceleratul cu care am plecat eu, sageata albastra de Sibiu care merge prin Buzias – Lugoj – Ilia – Simeria – Vintu de Jos – Sibiu e al naibii de non confortabila pentru curse lungi. Scaunele sunt mult prea apropiate unele de celelalte si in cazul in care e trenul full (cum a fost azi), ne ingramadeam 4 oameni si nu mai stiam cum sa ne mai tinem picioarele sa nu ne doara.

5. Partea buna din toata chestia spusa la punctul 4 e ca tot timpul gasesti pe cineva cu care sa comunici si cu care sa treaca evident timpul mai repede. Implicit mi-au dat cateva idei de articol. Sper sa imi mai aduc aminte maine sa scriu cate ceva despre convorbirile pe care le-am avut in trenul catre Deva. S-a discutat oricum o groaza despre ce a fost Timisoara si despre cateva probleme din invatamantul romanesc plus o idee interesanta despre revolutia din 1989 a unui om care a trait in vremea respectiva. Sper doar sa imi aduc aminte sa mai spun maine cate ceva.

6. Legat de caldura din trenuri. In sageata cu care am mers pana la Deva a fost destul de placut, nu au acomodat destul de bine temperatura incat sa nu suferim nici de frig (la 7 dimineata batea un vant ascutit in Timisoara de simteam ca inghet pe loc) dar nici de cald. In schimb cand am venit am mers cu un personal pana la Arad ( Simeria – Curtici ) si un personal de la Arad la Timisoara. In ambele personale era caldura data la maxim, nu mai puteai suporta uneori cat de cald era, plus ca soarele mai aduce un plus de caldura in vagoane.

7. La intoarcere am prins in ambele personale supracontroale. Probabil pentru ca in ambele circula multi navetisti. In primul tren m-a intrebat persoana care controla biletele daca sunt cumva pasionat de trenuri, ca m-a vazut facand poze prin gara Deva. Mna, e prima oara cand ma intreaba cineva asa ceva si am fost putin mirat.

8. Abia am prins un loc in personalul de la Arad la Timisoara. O groaza de oameni au coborat in Vinga, deci se face ceva naveta pe acolo cu trenul.

9. Am reusit sa adorm pe autobuz, chestie care nu mi s-a mai intamplat de ceva vreme. Am avut noroc, m-am trezit chiar la intrarea in comuna si nu a trebuit sa ma trezeasca careva (am mai patit si faze de genul).

Calatoria asta, desi a fost destul de lunga, mi-a mai adus niste idei si m-a mai relaxat, in general pentru ca am apucat sa mai vorbesc cu alte persoane si sa aud diverse idei dar si pentru ca nu am mai calatorit de luni bune in afara judetului Timis si simteam nevoia.

Acum revin la lucru. Am lipsit aproape o zi si am cate ceva de facut. Daca imi mai aduc aminte veti mai avea maine ceva articole cu ceva discutii de pe tren.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *