Bang goes the theory – sezonul 1, episodul 1

BBC-ul a dat startul unui nou show, asemanator cu brainiac sau cu mythbusters, dar ceva mai science related. Dupa cum spun si ei, “we’re going to take the science out of the lab into your living room”. Dallas Campbell, Liz Bonnin, Jem Stansfield si Dr Yan Wong explica cum stiinta prinde forma si pun teoriile in practica.

In acest episod ei incearca sa creez “a supersonic vortex canon”, mai precis un tun care trage cu aer presurizat 😀 plus alte chestii interesante…. ca acum ma uit la el, si updatez in masura vizionarii.

Mai intai pun la test camerele video care au aparut in toata anglia imediat dupa atentatele de la Londra. Dallas incearca sa se furiseze de ele, incearca sa treaca neobservat de catre Liz, care monitorizeaza toata activitatea de la centrul de control al camerelor video. Si…reuseste. Intra intr-un magazin si isi schimba hainele iar ei il pierd de pe radar 🙂

Totusi cu ajutorul camerelor video ( CCTV) se pot recunoaste persoane chiar daca ele se deghizeaza. Se pot recunoaste cu ajutorul…tipului de mers,  care aparent este foarte diferit de la o persoana la alta.

Urmeaza experimentul tunul de aer cu aprindere – nu m-am prins exact care cum l-au folosit. Stiu doar ca a fost cool 😀

Experimentul a fost…traznet. Tinand cont ca a culcat iarba la pamant pe o distanta de 40 de metri.

De asemenea au aratat cum se poate praji un ou fara tigaie. V-ati mira cat simplu se poate. Cu ajutorul unui cos de hartie se poate face face un ou ochi. Explicatia stintifica nu e complexa, oul retinand caldura si impiedicand hartia sa se aprinda, dar totodata temperatura ridicata prajeste oul.

Astept episodul doi, cine stie, s-ar putea sa incerc unele din chestile astea in curand 🙂

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

1 thoughts on “Bang goes the theory – sezonul 1, episodul 1

  1. Obradiak says:

    Ala da tun. Mi-ar prinde bine unul ca sa alung persoanele nedorite de pe langa casa 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *