Becuri noi vs becuri vechi

In ultimul an am apucat sa conduc o gramada de masini si faza asta cu becurile mi-a ramas in cap, in special pentru ca eu conduc pe timpul noptii o gramada si e foarte important ca becurile si farurile mele sa fie intr-o stare foarte buna. Iarna in special niste faruri bune fac diferenta.

La multe din masinile noi insa sunt niste becuri putin diferite fata de H7-urile pe care le gasesti in mod normal pe piata. Am observat asta cand am avut o Skoda Octavia din 2012 inchiriata si mi s-a ars un bec de faza scurta pe fata. Ajung in Iasi si eram constient ca in drumul catre casa o sa ma prinda noaptea (era jumatea lui noiembrie), asa ca am zis ca e mai bine sa imi pun becul. Cum un magazin de piese skoda nu gaseam chiar la fiecare colt iar pretul becului probabil ar fi mare, am mers la un service din zona Dacia si am schimbat becul.

Totul era ok, nu mi se mai aprindea becul pe bord si am mers lejer spre Bucuresti, dar s-a intunecat serios cand eram pe la Focsani, moment in care am observat ca becul de pe stanga abia daca se vedea comparativ cu cel de pe dreapta. Tot H7, dar aparent mai slab decat becurile originale. Oricum, era o masina inchiriata, le-am explicat celor de la care am inchiriat ca mi s-a ars un bec si ca l-am schimbat, doar ca nu e de aceeasi calitate.

Am mers cu vreo 5-6 masini noi, tot asa inchiriate si cu toate vedeam excelent drumul. Faruri de calitate, masini noi, faruri care nu sunt uzate, alta treaba.

Dar ce faci cand ai o masina veche si farurile tale par destul de slabe si nu iti permiti sa iti schimbi tot setul de faruri ?

Uite-te in prima faza la faruri, sa nu fie opace. Daca pare ca lumina nu trece bine prin ele, poti merge la un polish de faruri pentru a le mai curata nitel. Daca si dupa asta se vad rau, poti sa schimbi si becurile. In principal cele de scurta. Recomand sa cautati niste Phillips-uri de buna calitate, pentru ca tin extrem de mult.

Eu am tot schimbat becurile la Golf pana cand mi-am pus Phillips-urile pe scurta si niste becuri mai bune pe faza mare. Nu mi s-a mai ars nici un bec de aproape un an de zile, chiar daca farurile nu sunt deloc in stare buna, iar acestea dau o lumina puternica, incat sa pot vedea foarte bine drumul.

Totusi, chiar daca ai becuri bune, s-ar putea ca farurile tale sa fie opace, cum am specificat mai sus, atunci e mai bine sa le schimbi. Pretul e undeva la 300 de lei pentru un set, din ceea ce am inteles, pentru o masina ca VW Golf IV, astfel incat pentru o masina similara pretul nu ar trebui sa fie mult mai diferit.

E o diferenta mare la capitolul faruri intre masinile noi si cele vechi, e clar. Si daca nu iti poti permite o masina noua, macar sa iti schimbi farurile ca sa te asiguri ca poti merge noaptea fara sa iti chinui ochii pentru ca nu vezi nimic.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *