Bibiloteca, sursa de carte si curent!

Dupa ce mi-am pierdut vremea prin biblioteca centrala de la Universitatea de Vest (nu a fost chiar pierdere de vreme, imi cautam niste materiale legate de ceva castele din Evul Mediu si am gasit ceva), e timpul sa plec.

De cand mi-am facut card la biblioteca din Timisoara, vin tot mai des aici pentru a mai cauta ceva materiale pentru siteuri, dar si pentru a mai scris la licenta. In plus am prize, masa lejera, scaune si mai ales conexiune la internet, de pe care scriu in acest moment.

Plus ca am destule carti la dispozitie pe care sa le citesc. Printre cartile care le-am rasfoit azi au fost si Castelarea Carpatica de Adrian Andrei Rusu, o carte destul de buna daca sunteti in cautare de informatii referitoare la castele si cetati din evul mediu si Romania si România si cele trei razboaie mondiale : în arhive diplomatice germane si austriece de Alexandru Popescu. Cartea asta e foarte interesanta pentru cei care au o pasiune pentru istorie. Nu e o lectura de citit seara inainte de culcare, ci e o insiruire de texte din documente diplomatice incepand cu perioada interbelica pana la finalul perioadei comuniste in care se arata cateva detalii interesante legate de evolutia politica a Romaniei inaintea celui de-al doilea razboi mondial si relatia pe care a avut-o Romania cu Germania Nazista, dar si cu Uniunea Sovietica. Romania, dupa ce am citit pana acum, a avut ghinionul sa fie prinsa la mijloc.

Ei, cam atat pentru moment. Ca un ultim detaliu, Otelul a ratat un penalty in minutul 94 in meciul cu Gaz Metan si s-a terminat 2-2. Poli Timisoara are in momentul asta un punct in plus fata de Otelul si 2 fata de Vaslui. Titlul nu e inca decis….

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *