Bicycle me!

Titlul poate sa nu aiba vreun sens pentru unele persoane, pur si simplu m-am trezit ca suna bina. Ce vroiam sa spun prin acel titlu este ca m-am dat din nou pe bicicleta dupa aproape 5 ani. Timp in care foarte rar m-am atins de vreo bicicleta, apai sa ma si dau pe vreuna…..

Am luat o bicicleta recent. Ieftina, relativa buna, dar neintretinuta. Rulmentii de la pedale sunt dusi, una din pedale s-a desprins asta seara dupa o plimbare iar scaunulul ala e al naibii de dur. Mai trebuie unsa cu vaselina si inlocuite anumite piese si va fi o bicicleta buna.

Ieri am testat-o prima oara, o plimbare scurta de 3 minute pentru 1 km. Am mers incet, pentru ca aveam ditamai bagajul in spate si nu mai mersesem pe bicicleta de nu mai stiu cand. Se pare ca inca mai stiu cum sa merg, astfel incat m-am decis ca astazi pe la 4 jumate sa fac un drum ceva mai lung cu ea.

Am zis sa merg de la mine de la casa spre Deta, sa merg vreo 15 minute sa vad unde ajung. Drumul catre Deta e unul destul de rau, ceva piatra aruncata pe acolo, deja bagata in pamant, numai bine sa ma incurce cand mergeam cu bicicleta. M-a durut curul dupa prima oprire, undeva la 4 km de sat (am facut 15 minute pana acolo) iar de acolo m-am intors inapoi. Am facut, mergand lejer, 8,4 km in 32 de minute. Un timp bunicel pentru cineva care n-a mai mers cu bicicleta de ceva vreme.

Nu mi-au obosit atat de rau picioarele de la aceasta plimbare de 8 km, asa ca mai pe seara m-am decis sa mai fac un drum cu bicicleta, de aceasta data pe asfalt si pe o distanta ceva mai scurta, numai 4 km. Nu cred ca am stat mai mult de 10 minute, pentru ca s-a simtit diferenta intre asfalt si pietris.

Momentan bicicleta mai are nevoie de ceva reparatii, dar cand va fi gata o voi prelua si ma voi duce intr-o zi prin toata zona, mai ales cand pot face in jur de 15 km pe ora.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

3 thoughts on “Bicycle me!

  1. Pingback: Biciclim! | J. Mihai

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *