Blogul romanesc pentru google – seo perception

Poate ca acum nu mai e atata valva cu bloggeri mari si bloggeri mici, oricum trebuie sa o spun asta pentru cei care isi deschid un blog avand marele vis de castiga bani instant de pe el fara vreun efort. Si pentru asta folosesc putin motorul de cautare principal ( adica google ) pentru a desfiinta putin unele metode folosite de unii asa zisi blogeri.

1. Videoclipuri pe youtube – cate din cele 10.000 de bloguri updatate sunt pline doar cu filmulete din principalele playere online ? ( youtube, dailymotion, trilulilu – acesta mai mult in cazul romaniei ). As zice ca vreo 500 din ele pe putin sunt pline de asa ceva. Un sfat pentru acei oameni : nu o sa va indexeze google prea curand paginile, pentru ca videoclipurile de youtube sunt luate ca si continut duplicat ( asta doar daca nu aveti platforma blogger sau wordpress ). Si daca vi le va indexa, nu va avea destule cuvinte pentru o mai buna gasire a surselor promovate.

2. Comentariile pe bloguri – unele persoane isi promoveaza anumite siteuri prin comentarii pe bloguri care au dofollow ( daca nu stiti ce inseamna, doar cautati pe google, nu va fi greu ). Prima regula pentru cei care fac asa ceva ( e o sursa buna de linkuri, daca stii cum sa o folosesti ): cand comentezi un anumit post, scrie mai mult de 3 cuvinte si evita invazia de emoticoane. Multe din blogurile care au dofollow in comentarii evita sa mai accepte comentarii irelevante. Scrie un comentariu legat de tema, macar arata-te interesat. A doua regula: trebuie sa mai si revii pe blog, pentru a iti pastra intr-un fel relevanta linkului pe care l-ai obtinut acolo. Pentru ca acesta se duce in jos cu timpul.

3. Nu copia bucati de articole de pe alte siteuri dupa care sa adaugi tu un comentariu scurt de 10 cuvinte – Aceiasi poveste ca si videoclipurile, duplicate content. Din nou, siteul tau va duce lipsa de pagini indexate…

4. Daca ai domeniu propriu si doresti sa iti faci un site flash pentru promovarea produselor tale….. sa nu faci asta. Google nu pretuieste mai deloc flashul. Il va afisa, dar nu vor fi cuvinte. Cei care au flashuri care contin texte si vor ca acestea sa ajunga si pe google, fac o greseala.

Pentru moment cam atat. Feel free to add something more….

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

1 thoughts on “Blogul romanesc pentru google – seo perception

  1. Pingback: Inca o tura de scurte | J. Mihai

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *