Calatorii prin Europa: UK (1)

Dupa cum ati putut vedea acum aproximativ o saptamana, am pus o poza de pe stadionul celor de la Nottingham Forrest. Un stadion foarte frumos, cu peste 30.000 de locuri, aranjat, mare parte din el acoperit, apartinand unei echipe din Liga secunda engleza (Championship). O echipa cu istorie totusi, a castigat doua Ligi ale campionilor in 1979 si 1980 cu Brian Clough antrenor, motiv pentru care una din tribune ii poarta numele.

Am stat mult prin Nottingham, m-am plimbat, am facut o gramada de poze, multe din ele probabil ca o sa le apuc sa le pun si sus pe blog. Dar toate in timp. Pana atunci, in cazul in care v-a scapat poza cu stadionul celor de la Nottingham Forrest, o pun aici:

Nottingham Forrest Stadium Panorama

Stadionul arata, dupa cum puteti vedea, foarte bine. Comparativ cu stadioanele de la noi arata excelent, dar asta e deja alta discutie…

Pe langa Nottingham am fost si in Londra, logic. Nu puteam sa ratez tocmai capitala Angliei si unul dintre cele mai mari si mai vizitate orase din lume. Am vazut Big Ben-ul, cladirea parlamentului britanic, Catedrala Sfantul Paul, Picadilly Circus (unde a fost afisata prin reclama electronica din lume de catre cei de la Coca-Cola), Trafalgar Square (unde puteti vedea o impunatoare statuie a lui Nelson), Natural History Museum, National Science Museum si multe altele. Promit o postare separata despre toata Londra.

E foarte frumos la ei, casele au un stil aparte (foarte putine case care sunt diferite) iar stradutele sunt curate si in mare aranjate. Ca structura, orasele din Anglia arata foarte bine.

Cand am facut vizita asta in UK mi-am adus aminte de primele zile in care ieseam din Valea Jiului singur si plecam aiurea sa calatoresc. Prima oara am ajuns in Romania, tocmai la Cernavoda (aveam vreo 17 ani atunci), iar de la Cernavoda am poposit intr-o mica insulita pe Dunare pentru Atlantykron (2007). A fost una dintre cele mai faine experiente pe care le-am avut, mi-am facut o gramada de cunostinte si prieteni pe acolo si am vizitat pentru prima oara o cetate: cetatea Capidava. Se mai lucra inca la scoaterea ei la suprafata, dar aceea a fost prima mea experienta solo ca turist. Plimbare pe Dunare si vizitarea cetatii Capidava.

De atunci, am ajuns sa calatoresc in multe zone ale Romaniei si cu doua ocazii sa ies din tara in Ungaria si in Marea Britanie. In Romania sunt putine zone care mi-au scapat ochilor (una din ele fiind Maramures, unde trebuie neaparat sa ajung). Urmeaza sa explorez restul Europei. Austria si Elvetia par destul de tentante…. ­čśÇ

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

1 thoughts on “Calatorii prin Europa: UK (1)

  1. Pingback: Primul contact cu Londra | J Marius

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *