Cand e timpul sa iti schimbi periuta de dinti ?

set-curatare-masele

Vine un moment in viata fiecarui om, un moment destul de important care ii poate influenta viata in timp. Vorbesc evident despre schimbatul periutei de dinti, o operatiune necesara in cazul periutei clasice de dinti, in special pentru ca periile se uzeaza dupa o utilizare indelungata. Recomandat este schimbatul periutei clasice odata la 6 luni cel putin si utilizarea acesteia dupa fiecare masa pentru o curatare eficienta a dintilor.

Dar cat de eficienta este curatarea cu periuta clasica ? Destul de eficienta daca se periaza bine si se foloseste in paralel cu ata dentara si apa de gura pentru eliminarea bacteriilor. Dar si in acest caz, este problema ultimilor doi molari (si chiar a molarului de minte) care nu pot fi curatati suficient de bine cu o periuta clasica.

O periuta electrica insa poate interveni in rezolvarea acestei probleme, asta pentru ca elimina mult mai usor tartrul de pe dinti datorita vitezei mari de rotatie a periilor. Unele studii zic ca elimina chiar si de 6 ori mai multa placa bacteriana. Nu stiu daca e chiar atat de eficienta, dar e cu siguranta destul de eficienta comparativ cu o periuta normala. Trebuie sa o incerci inainte de orice ca sa iti dai seama de diferenta. Pentru ca dupa un periaj cu o periuta electrica iti vei simti gura mult mai curata decat cu o periuta obisnuita.

Mai combini asta cu o curatare cu ata dentara si cu apa de gura si ai un set de curatara al maselelor. Util mai ales daca iti doresti sa eviti o vizita la dentist si daca vrei sa salvezi bani si nopti de durere in viitor.

Nu stiu de ce mi-a fost si mie atat de greu ca si copil sa imi ingrijesc dintii. Am avut de suferit in primii ani ai studentiei din cauza asta. Am scos un molar cu mare dificultate si mi-am reparat vreo 7 masele. Chiar daca nu am o problema cu dentistii, o experienta la dentist vine din pacate si cu ceva durere cauza de terminatiile nervoase din masele.

Asa ca daca nu vreti dureri de masele pe viitor, spalati-va bine dintii (o spun a nu stiu cata oara) si daca vedeti o crestere anormala a maselelor, cautati sa ii indreptati sa fie totul bine.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *