Cand nu mai stii ce sa mananci…

Ni s-a intamplat tuturor sa nu avem idee ce sa mancam la un moment dat. Fie pentru ca pur si simplu nu aveam idee ce ar mai fi de mancat, fie frigiderul era mult prea gol pentru a putea face ceva mancare gatita. Asa ca in acele momente, de cele mai multe ori dimineata sau seara, se trece la planul B: se scoate prajitorul de paine din dulap si incepe prajirea de paine la greu. Cu unt, ceva salam, rosii si castraveti, iar la final e o masa suficient de buna incat sa iti incepi sau sa iti termini ziua.

Era ceva comun sa fac asta, mai ales in zilele in care nimic din frigider nu parea suficient de bun combinat. Pur si simplu scoti prajitorul de paine sau sandwich-maker-ul din dulap si incepi sa prajesti la paine pana simti ca te-ai saturat de paine cu unt sau untura.

Cert e ca retetele sunt usor diferite. De exemplu, in anumite dimineti cand nu gaseam mare lucru prin frigider, imi scoteam prajitorul profesional de paine din dulap si incepeam sa imi prajesc painea, urmand ca apoi sa adaug unt si poate dulceata. Faceam asta pentru ca de obicei painea prajita mergea foarte bine cu un ceai dulce dimineata, intra foarte bine la stomac, cel putin pentru cateva ore.

Iar seara, daca ai avut o zi lunga si nu ai chef sa iti gatesti ceva foarte complicat, poti scoate din nou prajitorul sau chiar sandwich-maker-ul daca il ai la dispozitie si sa incepi sa iti faci sandwichuri, acestea putand fi “devorate” cat timp te uiti la un film sau la stiri.

Au fost multe seri si dimineti de genul in ultimii ani, cand cheful pentru a face ceva de mancare a fost redus, motiv pentru care prajitorul e unul din obiectele care stau oricand la indemana prin bucatarie.

paine-prajita

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *