Cand un HDD extern de 1 TB e prea mic

Ultimele doua drumuri pe care le-am facut prin tara nu au mai avut parte din filmari, iar asta pentru ca n-am avut timp sa le editez pe celelalte filmari pe care le-am facut din vara ce tocmai a trecut. Filmari cu care am reusit sa umplu un hard extern de 1 TB plus HDD intern pe doua laptopuri. Si nu se intrevede vreun moment liber in care sa pot elibera aceste harduri de videouri.

Probabil ca citind acest text va intrebati: cum nevoia am umplut un hdd de un terrabite doar cu videouri ? Iar raspunsul e simplu: foarte usor, aparent, tinand cont ca o zi de filmare pe drum (efectiv tot drumul) vine undeva la 70 GB. Inmultiti cu 15 drumuri si aveti HDD plin. Si peste chiar.

Apoi va veti intreba: 70 GB pentru un drum ? Dar cat amar au aceste videouri ? Ei bine, sa zicem ca pentru fiecare 20 de minute de filmare HD 30 fps, se mananca un GB, iar eu filmez in general undeva la 20-25 de ore de drum. Faceti calculul si veti vedea ca acolo este tot spatiul pentru videouri.

Din pacate, a fost o vara in care doar am umplut hardul extern cu videouri si nu am apucat sa editez mai nimic. Zilele trecute ce am mai reusit sa editez cate ceva sa mai pun pe youtube, dar destul de greu. In plus, cu internetul meu de acasa urc destul de greu videoclipurile pe youtube. Sper doar sa pot pune un RDS la locatia noua si sa mearga iarasi totul blana, asa cum reuseam sa fac la Bucuresti.

Nici pe HDD intern nu mai am spatiu, si asta pentru ca mi-au ramas niste videouri din 29 Mai 2015 pe care inca nu le-am editat. Si care imi manca destul de mult spatiu pe SSD-ul meu de 120 GB. Probabil insa ca nu o sa imi mai cumpar vreu hard extern, ci voi pune mana intr-o zi sa sortez prin videourile de pe actualul hard, pana reusesc sa imi eliberez vreo 200-300 de GB. S-ar putea insa sa dureze….

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *