Cand unele zone sunt prost semnalizate….

Probabil ca ati vazut la stiri o gramada de lucruri despre “giratoriu mortii” sau “zidul mortii” de la Suceava. E de fapt o intersectie dupa Scheia care e putin dubioasa. Asa a fost si prima oara cand am ajuns acolo si lucrarile erau cumva in punctul mort…. si nu stiai pe unde sa o apuci. Pentru ca marcajele lipseau cu desavarsire. Si e rau cand nu ai marcaje. Rau de tot. Se intampla multe accidente din cauza asta.

Un marcaj corespunzator poate salva multe vieti daca e pus cum trebuie, cu cel putin 100 de metri inainte de o zona periculoasa, pentru a ii da suficient timp unui sofer sa faca o manevra de ocolire sau sa incetineasca pentru a nu provoca un accident. Drumul din Suceava nu e unic. Sunt o gramada de zone din Romania unde logica rutiera lipseste cu desavarsire. O sa fac o lista cu toate aceste locuri si o sa pun aici. Dar pentru ca nu ajung in toata tara, cu toate ca as vrea, mi-ar placea sa aud de la cititori despre locuri cu adevarat periculoase din cauza lipsei marcajelor rutiere sau din cauza unor marcaje prost plasate. Daca se poate si o poza, ar fi genial. Daca nu, e ok si asa, dam noi de ele.

Una din nemultumirile mele vine in legatura cu podurile aflate cumva in curba si ale caror marcaje s-au sters de ceva vreme. In special pe drumul dintre Craiova si Pitesti. Sunt o gramada de poduri in curba sau dupa o curba care le vezi extrem de greu inceputul si risti sa dai in ele daca mai vine cineva din fata si te orbeste. Din fericire oamenii sunt suficient de precauti si incetinesc pe acolo, dar cred ca marcajele ar trebui refacute pentru a asigura o mai buna observare a podurilor din zona.

Nu mai vorbesc de giratoriul din Iasi, marea intersectie de la podul din Alexandru cel Bun, intersectie in care tu, fiind in mijlocul giratoriului, trebuie sa dai prioritate. Dementa absoluta, mai ales ca trebuie sa dai prioritate si sa te uiti in dreapta in doua directii inainte de a pleca mai departe.

O mare problema sunt marcajele de pe drumurile. Acele marcaje longitudinale atat de utile mai ales pe ceata. Sunt o multime de zone in care marcajul respectiv e extrem de sters sau inexistent. Cred ca ar fi indicat ca acele zone sa fie “descoperite” si de cei de la CNADNR (sau cum drac le-o zice) si sa mai arunce cu un strat de vopsea. Vopsea speciala pentru ceata daca se poate, pentru ca stim ca exista si pe noi soferii ne-ar ajuta enorm.

Momentan astea sunt zonele care imi trec prin cap. Dar cu siguranta mai aveti si voi o gramada de zone problematice. Lasati un comentariu si sa incerc impreuna sa imbunatatim circulatia pe drumurile publice din Romania.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *