Care-i treaba cu Ritalin ?

Din nefericire in fiecare ma trezesc cu sute de spamuri pe toate siteurile. In mare parte butonul de empty spam ma ajut sa le curat rapid si eficient. In ultimele 2 luni insa in 80 % din spamurile pe care le primeam era ceva legat de ritalin. Nu am priceput de ce tot atatea, asa ca asta seara am cautat sa vad de fapt la ce naiba foloseste acest medicament.

Mai simplu spus, ritalinul (metilfenidatul sau Methylphenidate) e un medicament care este in general prescris pentru tratarea persoanelor diagnosticate cu deficit de atenţie – tulburare de hiperactivitate (ADHD), sau mai simplu spus pentru persoanele care in general sunt hiperactive si care au probleme in a se concentra pe anumite lucruri. De asemenea este indicat si pentru narcoleptici ( adica adormi cand iti e lumea mai draga, in timpul unei sedinte sau in timp ce mananci ).

Am citit destule despre el si mi-a dat de inteles cam despre ce e vorba. E un un fel de drog care luat in cantitati mici si pentru o scurta perioada, te ajuta cu concentrarea. Totusi, pentru ca e un drog, daca e luat prea mult sau in cantitati mari actioneaza ca drogurile binecunoscute de pe “piata”. Nu degeaba pe wikipedia scrie ca este o amfetamina, dar cu o structura asemanatoare cu a cocainei. Nici una din ele nu suna bine.

Ritalinul e un drog pana la urma si inteleg de ce google il marcheaza ca spam.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *