Nu am inteles niciodata de ce iau oamenii credite de la banca, lasand ca ipoteca a lor casa. Mi se pare o tampenie. Ideea este simpla: Ai bani sa faci o chestie, o faci, nu ai bani, stai dracu la locul tau si nu te baga in chestii de genul. Motivele sunt simple: platesti de 1,5 X mai mult decat ai luat, te bucuri de ceva pe moment dar dupa aceea muncesti o groaza si dupa ce platesti in fiecare luna abia mai ramai cu bani de macare. Chestia asta se refera la oamenii de rand, cei care imprumuta bani de la banca sa isi ia o masina si dupa aceea nu isi pot plati ratele, din cauza diverselor motive financiare. Un articol de genul am gasit si in cotidianul. Un pasaj din acel articol spune cam totul:
„De la începutul anului avem aproape o mie de cazuri de acest tip. În această fază, dosarele în cauză au trecut de filtrul negocierilor colectorilor noştri de debite şi banca, în mod firesc, a trecut la faza de executare silită, întrucât acest lucru se face fără să mai fie necesar un proces, deoarece contractul de ipotecă este titlu executoriu“, a explicat pentru Cotidianul Iulian Urban, şeful celei mai importante companii specializate pe recuperare de creanţe, Urban şi Asociaţii.
Oricum, chestile de genul aduc unora profituri imense, datorita vanzarii acestor apartamente la niste preturi mai mult decat ciudate. Despre licitatile in care se vand aceste imobile nu am auzit nimic niciodata, nici nu stiu sa fi fost anuntate. Tot in cotidianul avem o versiune a lor despre aceste “fraude”:
Loc destul pentru fraude
Procedura în sine de organizare a licitaţiei lasă suficient loc pentru fraude. „Am avut cazuri în care (deşi nu erau executări bancare, ci executări silite din circuitul privat), profitând de faptul că nu se face o deosebită publicitate în jurul acestor licitaţii organizate de executori, debitorii au reuşit practic să răscumpere bunul ipotecat în favoarea unui credit la o valoare inferioară celei a debitului datorat. Adică avea de plată 100.000 de euro.
Imobilul executat silit costa 150.000 de euro. Licitaţia se face astfel încât nu află nimeni de ea. Se publică un anunţ mic într-un ziar local pe care nu îl citeşte nimeni. Nu se prezintă nimeni, scade preţul licitaţiei şi la a treia strigare vine cineva, interpus al debitorului, care oferă 50.000 de euro. Practic, debitorul şi-a răscumpărat bunul şi a plătit doar 1/2 din datorie“, exemplifică Urban.
Asa ca nu va mai chinuiti cu credite la banci, exista si alte metode. Trebuie doar sa fii dispus sa incerci.
cred ca unii chiar sunt nevoiti sa-si faca astfel de credite…cunosc cazuri