Cateva ganduri dupa un drum lung

Am avut un drum lung ieri, un drum destul de murdar si obositor care m-a facut sa dorm o gramada de ore in oprirea mea normala de la Borsec. Poate si sacul de dormit calduros m-a facut sa raman mai mult, dar cert e ca se adunase un anumit nivel de oboseala dupa vreo 30 de ore de condus (nu constant, cu vreo 2 ore de pauza).

In primul rand, drumul de tura trecuta a fost foarte obositor pentru ca vremea a fost naspa. Incepand de la drumuri inghetate care nu aveau pic de material pe ele (a fost distractiv la poduri), mergand mai departe la drumuri intunecate intre Buzau si Focsani, iar apoi de la Focsani la Bacau a mai intrat si ceata in jos. Va dati seama ca pana la Bacau eram varza, motiv pentru care am mai facut si acolo vreo jumatate de ora de pauza ca sa ma odihnesc.

Iar de la Bacau in sus a aparut si zapada. Din fericire, drumul era bine curatat si se putea circula foarte bine prin toata zona Moldovei. Din nefericire, pe anumite segmente intre Hanu Ancutei si Roman pareau ca au dat cu pietris, nu cu nisip fin, iar din cauza asta am si avut ciupituri pe parbriz. Si nu a fost singura tura, din pacate.

Prin zona respectiva am vazut si oameni care isi curatau aleile cu freze de zapada (desi cred ca era cineva care avea o freza de zapada si mergea si curata si la alte persoane, contra cost, evident).

Drumul insa a fost destul de murdar, iar pana am ajuns eu la Iasi, toata masina era neagra, de nu te puteai atinge de ea. Am folosit insa ceva materiale pe care le aveam in spatele masini sa o curat un pic, pentru ca altfel ma murdaream constant atunci cand trebuia sa intru si sa ies din masina.

Acum am ajuns la Borsec, am si dormit, plec din nou la drum prin noapte. Imi place sa conduc noaptea. E liniste si pace drumurile din Romania, nu te certi cu nimeni, nu prea sunt radare, mai vezi si cerbi sau caprioare pe drum. Interactiv.

 

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *