Cateva idei de pe litoralul bulgaresc

Ieri a fost una din zilele cand ne-am decis ad-hoc ca e timpul sa mergem pe la bulgari pe litoral, sa vedem ce au ei de oferit. Si asta pentru ca prin Costinesti si Vama Veche a plouat constant, nu prea aveam ce face. In plus, la bulgari prognoza era mai buna, era anuntat soare si vreme buna. S-a dovedit ca n-a fost asa pana la urma…

Revenind. Ne-am hotarat cu o zi inainte, asa ca ne-am luat ce am avut nevoie pe la noi, ne-am strans 5 persoane, am alimentat frumos la Petromul din Mangalia, am stat la coada pana pe la iesire din Mangalia, dupa care drum intins pana la Vama.

La vama am trecut fara prea mari probleme, iar imediat dupa ne-am luat si o vigneta (e necesar sa aveti si vigneta, neaparat sa luati si chitanta) si am plecat mai departe. Prima oprire a fost la Balcik, unde am apucat sa vedem palatul de vara al Reginei Maria, un loc extraordinar, chiar langa plaja. Nu am stat foarte mult sa il vizitam, motiv pentru care am foarte putine poze cu el.

Am mers mai departe apoi la Albena (si aici am stat destul de putin), urmand ca la finalul calatoriei sa ne oprim la Nisipurile de Aur, o statiune in adevaratul sens al cuvantului. Plaja era exceptionala, nisipul fin si apa surprinzator de calda, tinand cont ca ploua destul de tare. Un lucru fain in statiune a fost bazarul lor, plin de o gramada de lucruri de cumparat. Am vazut vreo 3 standuri cu fel de fel de ceasuri barbatesti care aratau fain, dar care erau doar copii slabe si ieftine ale ceasurilor originale. La unul din bazaruri, care era foarte shiny si avea toate ceasurile puse in rame de sticla, am vazut si ceasuri Casio cu 40-50 de lei. Pentru un cunoscator in acest domeniu, era clar ca erau doar copii, pentru ca un ceas bun de la Casio te costa macar 300 de lei, dar era interesant sa vezi cat de tare semanau cu originalele.

A urmat apoi vremea pentru ceva mancare, unde ne-am decis ca e vremea sa testam scoici, midii si alte lucruri de genul. Tinand cont ca nu sunt mare fan al fructelor de mare, m-am limitat la niste scoici care au fost preparate suficient de bine incat sa nu se simta gustul.

La intoarcerea inapoi nu ne-am mai oprit niciunde, am trecut direct vama si am mers catre Costinesti.

In mare litoralul bulgaresc e foarte frumos, dar din pacate nu am prins vremea buna sa il admiram. Preturile nu sunt cu multe diferite fata de cele din Romania, tot lasi ceva bani si pe la bulgari, dar pentru un cetatean german sau englez, probabil ca sunt destul de ieftini.  E un loc frumos de vizitat, cu siguranta.

bulgaria-litoral

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

2 thoughts on “Cateva idei de pe litoralul bulgaresc

  1. Ceasuri barbatesti says:

    Si ceasurile pe care le-ai vazut tu, si ce e pe piata romaneasca, sunt majoritatea facute in China. Pretul corect e cel gasit acolo. Preturile de la 300 lei sunt pentru fraierii ce nu inteleg fenomenul

  2. Pingback: Facebook-ul si memoriile sale – J Marius

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *