Cateva idei despre contraceptie in Romania

Ca si tanar in Romania, nu am avut parte vreodata in scoala de educatie sexuala. Tin minte specific ca nu am avut nici macar o ora in care sa ni se explice metode de protejare in cazul unui contact sexual. Fie ca e vorba de vreo sarcina nedorita sau de transmiterea vreunei boli. Dar asta era acum multi ani, undeva pe la inceputul anilor 2000.

Acum insa, intr-o era in care internetul e la putere si informatia e oriunde, pare simplu sa faci rost de orice informatie care sa te ajute in acest domeniu. Cu toate acestea, tot timpul apar cazuri de sarcini nedorite, iar acestea sunt in special tinere pana in 20 de ani care nu se protejeaza corespunzator.

Chiar daca prezervativul e cea mai sigura metoda de contraceptie, multi barbati si anumite femei prefera sa nu il foloseasca. De multe ori insa acestia sunt alergici la materialul din care este facut prezervativul, in general latex.

Asa ca de multe ori femeia trebuie sa aiba grija si sa foloseasca cea mai potrivita metoda de contraceptie. Cea mai simpla metoda e pilula anticonceptionala, dar si in cazul acesteia 8 din 100 de femei pot ramane insarcinate. O rata destul de mica, cauzata in mare de administrarea gresita a acestora.

Steriletul e o alta varianta anticonceptionala. Odata montat, acesta poate fi mentinut pana la 10 ani, cand trebuie schimbat. In cazul steriletului, doar expulzarea accidentala poate provoca probleme.

Printre alte metode de contraceptie se numara si “retragerea” sau “calendarul”, metode care insa nu sunt deloc sigure, fiind pline de riscuri, in special pentru ca multi barbati nu isi pot controla ejacularea, iar in cazul metodei calendarului, nu tot timpul ciclul se potriveste perfect.

Mai sunt si alte metode de contraceptie cum ar fi diafragma, calota cervicala, plasturele, buretii si spermicidele , dar mai multe informatii despre asta puteti gasi pe Planifica Neprevazutul, un site care cauta sa va raspunda la intrebari legate de contraceptie si miturile legate de aceasta. Iar daca va place si ceva extra, va las mai jos un video realizat de Cosmin Mitu (Romercial) pe aceasta tema.

Orice metoda te decizi sa folosesti, recomand sa citesti articolul legat de ceea ce trebuie sa stii atunci cand iei anticonceptionale. E plin de informatii utile despre situatii cu care multe femei s-au intalnit, iar pe viitor, cine stie, poate vei da si tu de o situatie similara.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *