Cateva lucruri de luat in calcul pentru catel

Acum vreo saptamana, a intrat si un catel in “familie”. Un catel de altfel foarte dragalas, luat de la cineva care creste catei constant si care se pricepe la asta, deci cumva eram destul de siguri ca era un catel bun. Primele zile au fost cumva de invatare, trebuie sa ai grija de catel, ce ii dai si cum il inveti prin casa.

Evident ca isi face nevoile pe unde are chef si trebuie sa stai constant dupa el ca sa cureti si sa ii palesti una asa usor, ca sa stie ca acolo nu are voie. Mai e si problema cu rosul, pentru ca are o placere din a roade o multime de lucruri prin casa, incepand de la cabluri pana la simple capace pe care le gaseste. Ah, iar mai nou a dezvoltat o placere si pentru un covoras, care tinde sa il roada. Trebuie sa tot vii sa ii dai cate una peste fund ca sa se miste de acolo sa faca altceva.

Asta e oricum ceva temporar, pana reusim sa facem o cusca si un spatiu bun pentru ea, ca sa poata sta lejer pe afara. In perioada asta trebuie sa avem grija sa le hrana ii luam. Ne-a fost recomandat un petshop online de unde am si cumparat una alta pentru el. In prima faza, mancarea recomandata de amicul care ne-a dat catelul, combinata cu ceva orez, ca sa nu aiba probleme stomacale.

Probabil ca nu vom reusi sa terminam spatiul pentru catelusa pana pe la jumatatea lui Ianuarie, cand oricum va fi destul de frig ca sa stea afara. Vrem insa sa ii facem un spatiu potrivit si o sa o obisnuim cu zgarda si lant, daca e cazul, ca sa stie ca acela e spatiul ei. Va fi ceva mai dificil, iar in acel moment va trebui sa ii luam si o zgarda antiparazitara, ca pe afara sigur se vor gasi ceva paraziti care vor gasi blana ei foarte tentanta.

Trebuie de asemenea sa tinem spatiul destul de curat si sa avem grija ca gardul din tarc sa fie consolidat in timp, cu cat se face mai mare.

Momentan insa e doar un catel dragalas care adora sa sara pe noi si sa ne roada degetele.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *