Cateva modificari majore la masina

Masina mea draga si cu multe deficiente electrice mai are putin si depaseste 210 000 de km, iar asta inseamna ca trebuie sa mai bag niste bani in ea. Din nou.

E ceva normal cu orice masina, mai ales cand ai multe drumuri prin Romania. Ideea e ca nu am mai bagat bani in ea de vreo 20 000 de km, iar la ultima revizie s-au gasit cateva lucruri mai cu probleme. Sa le luam pe rand.

In primul rand, ca aveam sau nu probleme, a trebuit sa schimb distributia. Ma apropiam chiar de 70 000 de km facuti si nu vroiam sa risc, asa ca m-am dus sa imi schimb distributia. Iar asta a presupus si cumpararea unui kit de distributie (rola, intinzator si curea), o pompa de apa si antigel. Toate acestea m-au costat undeva la 420 de lei + manopera 400 de lei. In plus, dupa ce a desfacut distributia si toate cele pe la motor, a mai gasit si o rola + intinzator pentru cureaua de accesorii + cureaua pe duca, deci le-am schimbat si pe acelea. Intinzatorul a fost 210 lei, cureaua a fost 40 de lei, deci inca 250 de lei la gramada.

Tot in acelasi service am facut si schimbul de ulei la masina. Din fericire insa, uleiul de motor e cat de cat ieftin (doar vreo 70 de lei, acum depinde de unde il cumparati, eu am gasit la Star Lubricants pretul asta, posibil sa gasiti mai ieftin sau mai scump, in functie de distribuitor), iar filtrul pentru masinuta e doar 16 lei.

Pentru tura asta am scapat, dar vreo 1300 de lei am lasat la service cu toate lucrarile acestea. Si mai urmeaza si altele in curand.

Ah, si sa nu uit de anvelopele de iarna, si acelea m-au mai costat 400 de lei…

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

1 thoughts on “Cateva modificari majore la masina

  1. Andrei says:

    Asta e, nu avem ce face, trebuie sa mai si bagam bani im masina din cand in cand daca vrem sa ne folosim de ea in continuare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *