Ce s-a mai intamplat in ultima vreme in Romania

In primul rand, guvernarea actuala a continuat sa arunce cu bombe pe piata. Nu stiu care e scopul, vor sa testeze ceva prin declaratiile pe care le fac sau chiar au intentia sa realizeze unele din proiecte, dar am impresia ca au luat-o un pic razna prin propunerile pe care le-au facut.

Taxa pe cifra de afaceri a fost taiata de pe lista, dupa ce majoritatea oamenilor de afaceri + UE le-au zis sa isi bage mintile in cap. Plus ca probabil si-au dat seama ca ar falimentat mai bine de un sfert din firmele din Romania care se bazeaza pe rulaj.

Taxa de solidaritate a fost si ea aruncata asa, in treacat, iar saptamana asta am auzit ca au ganduri serioase sa o introduca ca si lege. Fara vreo cifra efectiva. Nu stiu cine va plati, ce procent va plati si mai ales de ce. Bine, am aflat saptamana trecuta de ce, pentru ca actualul prim ministru Tudose a iesit cu urmatoarea declaratie:

Premierul Mihai Tudose a precizat în schimb că, cel mai probabil, Guvernul va introduce o taxă de solidaritate, destinată persoanelor care au câştiguri mari şi care trebuie să plătească în plus la stat pentru că acesta le-a oferit şansa să se îmbogăţească. El a precizat că se fac simulări în acest moment, nefiind stabilit un prag, şi a susţinut că taxa nu va fi aplicată, dacă simulările nu arată că ea va fi sustenabilă.

Ce sa mai zici de asta ? Nu mai zici nimic, mai ales cand stii cat muncesti pentru fiecare banut. A spus-o mai bine Razvan Baciu in ultimul articol, n-are rost sa dezbat aici totul. Speram in continuare sa fie doar o gluma proasta suprataxarea asta (da, e suprataxare, un antreprenor stie cati bani plateste in fiecare luna la stat din ceea ce produce), dar daca nu e, chiar sunt curios ce cifre o sa arunce si pentru cine va fi aceasta.

Voiculescu a iesit din parnaie. A stat trei ani, mai putin de o treime din sentinta, a “scris” 11 carti si a iesit spunand ca “cei vinovati vor plati ca si-a pierdut el 3 ani din viata”. Sau ceva de genul, ca nu mai gasesc acum efectiv ce a declarat. In plus, statul nu a reusit nici pana acum sa valorifice bunurile sechestrate de la acesta, tinand cont ca a prejudiciat statul roman cu peste 60 de milioane de euro. Asteptati-va iarasi la atacuri bine tintite ale celor de la Antena 3. Si dati-le peste bot rapid, cand aveti ocazia.

Inchei articolul asta cu o stire pozitiva: autoritatile din Vulcan au inceput asfaltarea drumului judetean 664, care face legatura intre Vulcan, Pasul Valcan si pana la limita cu judetul Gorj, fiind un drum care ajunge la altitudinea de 1700 de metri. De la limita de judet pana la prima localitate din judetul Gorj, mai precis Schela, drumul trebuie in continuare asfaltat, dar autoritatile din Gorj spun ca vor face asta in 2018. Vom avea astfel un nou drum in genul TransAlpina, Transfagarasan sau Transrarau.

Pentru cei care spun ca aceste drumuri sunt o risipa a banului public, va spun doar sa va ganditi la efectul pe care aceste drumuri il au pentru aceste zone. Vulcanul e o zona miniera care ar putea profita masiv din turism daca acest drum s-ar deschide. Cum de alfel au profitat cei din Ranca, atunci cand TransAlpina a fost deschisa.

Fotografia care o vedeti in articolul acesta e realizata de Călin Adămuț

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *