Ce se caută ca limbaje de programare în 2021

La aproape doi ani de la inceputul pandemiei, piata muncii arata total diferit fata de anul 2019. Multe industrii au avut de suferit in timp ce alte domenii au ramas aproape neatinse, sau chiar s-au dezvoltat in plina criza pandemica. Domeniul IT este un exemplu de industrie ce a reusit sa ramana aproape neafectata, ba chiar sa se dezvolte in ultimul an. In Romania, in timp ce multe companii erau nevoite sa isi disponibilizeze angajatii, sectorul IT a fost unul dintre cei mai mari angajatori. Totusi, desi cererea este mare pentru programatori iar companiile IT ofera multe locuri de munca, nu la fel de multi sunt si cei care le pot ocupa. Acest aspect i-a facut pe multi oameni sa se reorienteze pe piata muncii si sa se gandeasca la o schimbare de profesie.

Indiferent daca esti la inceputul carierei tale de developer, esti student sau iti doresti o schimbare de profesie, un lucru este cert: un loc de munca in domeniul IT iti poate oferii stabilitate financiara si profesionala pentru multi ani de acum inainte.

Te-ai hotarat sa faci pasul in IT? Iata care sunt cele mai cautate limbaje de programare in 2021!

Java, JavaScript si SQL sunt limbajele de programare cele mai cautate de catre angajatori

For the love of Java

Java este unul dintre cele mai populare limbaje de programare din lume. Indragit atat de companii cat si de programatori, Java este utilizat in intregul spectru de aplicatii (de la aplicatii de desktop cu interfata grafica, sau aplicatii si chiar servere web). Totodata, Java este si limbajul folosit la scrierea aplicatiilor Android. Multe companii de software outsourcing java sunt aproape mereu in cautarea unor noi specialisti. Tine cont si de faptul ca toate corporatiile mari precum Facebook, Youtube sau Google folosesc Java si au mereu nevoie de oameni noi.

Avand in vedere toate aceste aspecte nu este de mirare de ce java developer este in prezent cea mai cautata specializare din IT.

JavaScript – un limbaj cu multe oportunitati pentru cariera ta

Pe locul doi in topul cautarilor se afla JavaScript, un limbaj care sta la baza web developmentului impreuna cu HTML si CSS. Cu peste 1,5 miliarde de site-uri live disponibile, nu este de mirare de ce JavaScript este locul 2 in preferintele angajatorilor.

O veste buna pentru incepatori sau pentru cei care isi doresc o schimbare de cariera: JavaScript este usor de invatat si nu necesita instalarea vreunui program, fiind preinstalat in orice browser folosesti

SQL – cea mai rapida crestere in popularitate

Folosit de aproape toate bazele de date relaționale, pentru interogarea, gestionarea și definirea datelor, precum și pentru controlul oferirii accesului, SQL este un limbaj de programare care inregistreaza cea mai mare rapida in popularitate.

SQL este in special folosit in cadrul organizatiilor care lucreaza cu volume mari de date. Locuri de munca de SQL developer, data analyst, database administrator sau business intelligence sunt doar cateva dintre specializarile la mare cautare in acest an.

Indiferent daca iti doresti sa lucrezi pentru o companie de software development Romania sau iti doresti o cariera ca freelancer trebuie sa tii cont de cerintele pietei. Locurile de munca in IT raman la mare cautare insa trendul limbajelor de programare a capatat o alta nuanta in ultimii ani. Java se mentine in topul cautarilor si preferintelor de cativa ani buni si nu pare ca o sa scada in urmatoarea perioada. Inainte sa iei decizia catre ce limbaj de programare sa te orientezi ar fi bine sa te asiguri ca respectivul limbaj are o aplicabilitate mare in viitor.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

2 thoughts on “Ce se caută ca limbaje de programare în 2021

Leave a Reply

Your email address will not be published.