Ce soft utilizeaza contabilii din Romania?

Avantajele WinMentor in contabilitate

Gestionarea eficienta a finantelor unui business, atat din punctul de vedere al costurilor, cat si al timpului, este esentiala pentru succesul acestuia.

Daca aveti un business, cel mai probabil aveti un contabil sau colaborati cu o firma de contabilitate, dar pentru ca operatiunile de contabilitatea primara trebuie facute intern, trebuie sa identificati un instrument eficient care sa raspunda nevoilor afacerii dumneavoastra.

Daca vreti sa luati cea mai buna alegere, exista mai multe aspecte de care trebuie sa tineti cont. Asadar, luati in calcul conditiile de utilizare, optiunile pe care vi le pune la dispozitie un program de facturare si contabilitate (de la factura online care sa poata fi eliberata si cu chitante, bon fiscal, registre de casa, avize de insotire a marfii sau dispozitii de plata), confidentialitatea datelor, o interfata usor de folosit, precum si costurile de care inevitabil va trebui sa tineti cont.

Program de contabilitate Winmentor

Programul de contabilitate Winmentor este compatibil cu sistemul de operare Windows si se adreseaza firmelor de comert, productie industriala si agricola, constructii, audit financiar-contabil, administratie publica si servicii. Programele oferite sunt personalizate in functie de nevoile specifice fiecarui domeniu.

Winmentor asigura gestionarea operatiunilor de:

 • evidenta contabila (conturi venituri, de cheltuieli, de TVA, declaratii, balanta etc.)
 • stocuri
 • furnizori si clienti
 • incasari si plati
 • liste si rapoarte.

Preturile nu sunt foarte ridicate pentru o astfel de solutie si am putea spune ca in raport pret-calitate, veti realiza cea mai buna investitie atat pentru compania dumneavoastra, cat si pentru cifra profitului!

Specialistii apreciaza acest program de contabilitate din mai multe motive:

 • poate fi adaptata specificului activitatii desfasurate de companie
 • contine modulele necesare pentru a avea control asupra atributelor de crestere: gestiune, salarii, productie, case de marcat etc.
 • permite accesul simultan la baza de date a unui numar mare de utilizatori, indiferent de locatie, cu conditia asigurarii unei conexiuni, chiar si de viteza mica
 • interconectivitatea modulelor si conectivitatea aplicatiei cu periferice de gestiune (case de marcat, cititoare de coduri de bare, cantare electronice, terminale de culegere de date, etc.)

Deci, un soft de contabilitate economiseste timp si probleme in inregistrarea tranzactiilor financiare. Utilizarea aplicatiei de contabilitate permite personalului contabil si proprietarilor de afaceri sa se concentreze asupra aspectelor strategice ale gestionarii unei afaceri. Automatizeaza sarcina de a genera rapoarte financiare care ii ajuta pe proprietarii de afaceri sa ia o decizie in cunostinta de cauza cu privire la afacere.

WinMentor, o solutie reala ERP

Ce este un ERP am tot explicat in mai multe articole, dar revenim asupra acestuia, pentru a va putea face sa intelegeti mai bine solutia WinMentor.

Un ERP (Enterprise Resource Planning) este un sistem informatic menit sa coordoneze toate resursele, informaţiile şi activitaţile din cadrul unei companii, rezultatul fiind un proces optim, complet şi eficient de business.

Un ERP utilizeaza o baza de date comuna şi are o structura modulara. Baza de date comuna asigura in primul rand prelucrarea unica a tuturor documentelor din cadrul unei companii şi permite fiecarui department sa stocheze date şi sa extrage rapoarte in timp real. Sistemul modular permite firmelor selectarea şi achiziţionarea modulelor de care au nevoie, integrarea şi suplimentarea altora noi atunci cand este cazul. Modulele pot funcţiona in mod independent sau integrat. Acest lucru inseamna ca toti angajatii unei companii, cum ar fi cei de la Contabilitate, Achizitii, Depozit sau Marketing, pot apela aceleasi informatii pentru cerintele lor specifice.

Cu o solutie ERP, compania are acces la informatii exacte care permit luarea deciziilor optime mai rapidDe asemenea, automatizeaza procesele repetitive, reducand dramatic costurile si posibilele riscuri si erori.

WinMentor asigurã intr-un timp scurt setarea parametrilor optimi de funcţionare a soluţiei achiziţionate de client. Furnizand clientului o gamã completã de servicii conexe: consultanţã, implementare, instruire si service, oferite la pachet cu licenţele software, acesta se poate concentra mai departe pe business-ul sãu principal. Toate problemele intampinate de client, de la alegerea soluţiei software potrivite, panã la implementare şi ulterior in faza de mentenanţã şi exploatare a sistemului informatic, sunt acoperite cu servicii specifice ce pot fi asigurate de WinMentor in cadrul unui parteneriat pe termen lung.

 Prin intermediul serviciilor oferite de WinMentor prin modulele continute, acesta a construit o puternica relaţie cu clienţii, avantajele acestei colaborari materializandu-se in principal in:

 • proiect management;
 • analiza şi consultanţa tehnica la orice ora;
 • analiza si consultanţa de business;
 • proiectare sisteme şi programare;
 • documentare tehnica şi pentru utilizatori;
 • instruire/ training la sediul clientului de catre persoane cu pregatire de specialitate;
 • suport şi mentenanţa.

Scribsoftware ofera suport specializat clientilor sai, atat in aflarea necesitatilor concrete ale companiei, cat si dupa aflarea acestora, mai concret, dupa instalarea solutiei informatice alese.

Suportul, asistenta se face post-instalare de catre personal specializat, prin Programul de Suport Extins, astfel veti putea folosi programul la capacitate lui maxima. Serviciile de mentenanta, ce inseamna updatari la versiuni noi sau raportare de erori pentru remediere si suportul tehnic la distanta te vor ajuta in lucrul eficient cu solutia WinMentor.

Accesibilitatea programului WinMentor cat şi promptitudinea cu care este actualizat la legislaţia in continua modificare, au consolidat aprecierea şi respectul pentru personalul firmei, care, in repetate randuri, a demonstrat competenţa, profesionalism şi disponibilitate.

Experienţa acumulata in implementarea produselor, realizarea de dezvoltari şi optimizari ale unor „circuite şi fluxuri informaţionale”, şi un focus pe un numar relativ restrans de domenii de activitate ale clienţilor, in principal din zona distribuţiei, au condus la conturarea unui set de soluţii de top, in zona de „business software”. 

Sistemul WinMentor este adresat oricarui potenţial client care se regaseşte intr-una din urmatoarele categorii:

 • Soluţie pentru firme mici – soluţie accesibila de contabilitate, salarizare şi gestiune care beneficiaza de servicii de mentenanţa, service şi suport clienţi pe intreg teritoriul ţarii;
 • Soluţie de tip ERP pentru firme medii, destinata in principal firmelor cu activitate de distribuţie (IT, hardware, bunuri de larg consum); 
 • Soluţie completa ERP pentru firme cu activitate de distribuţie;
 • Soluţii pentru firme mari, in principal marii distribuitori şi producatori care au proprii agenţi de merchandising şi doresc sa eficientizeze activitatea acestora folosind terminale mobile.
Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *