Ceasuri de mana – colectia personala

Acum cateva zile, cineva mi-a atras atentia ca i se pare ciudat ca nu am un ceas la mana. Nici nu mi-am dat seama, dar in ultima vreme n-am avut nici un ceas de mana pe care il port in mod constant. Si nu ca as duce lipsa sau nu mi-ar placea.

De altfel, inca din liceu, am avut grija sa am macar vreo 2 ceasuri de mana la dispozitie, in cazul in care unul se strica. Prefer in general ceasurile simple, digitale, care sa fie lejere pe mana, cu curea neagra si display simplu.

Asa ca in ultimii ani “am acumulat” vreo 5-6 ceasuri pe la mine prin geanta si acasa, asa ca le-am luat la rand sa vad care mai e starea lor.

  1. Ceasul de mana clasic, digital – un ceas clasic, ieftin, care isi face datoria si iti zice care e ora.
  2. Ceasul de mana cu cronometru – un ceas de mana cu cronometru care a ramas fara baterie, din ceea ce am vazut
  3. Ceas de mana cu cronometru si purtabil sub apa – ceasul asta l-am purtat cel mai mult, in special cand mergeam saptamanal pe la mare, pentru ca vroiam sa stiu care e ora.
  4. Ceas de mana luat de la chinezi – un ceas ieftin, patratos, la fel de rezistent la apa, caruia i s-a dus bateria. Am incercat sa il desfac si sa o pun la loc, n-am mai reusit.
  5. Smartwatch – ceas inteligent care ar fi trebuit sa revolutioneze felul in care folosim ceasul. Din pacate, e prea ieftin si il zgariam mereu in geam si in centura, asa ca l-am lasat deoparte pe post de bibelou
  6. Ceasul albastru – foarte bun pentru inot, sala si condus, cu cronometru si toate cele, dar pe care l-am uitat efectiv in geanta de sala

Astea sunt ceasurile pe care le-am gasit acasa si pe care le tin pe post de bibelouri, pentru ca nici unul din ele nu imi e practic acum.

Ideal, as fi vrut o combinatie dintre un ceas inteligent (poate cu un tracking de gps si de pasi, poate si monitorizare a somnului, dar cam atat, fara cine stie ce ecran de smartwatch), care sa pot sa il folosesc atunci cand inot si sa arate si cool. Din pacate, n-am vazut nici un exemplar pe piata care sa intruneasca toate aceste cerinte.

Probabil ca al saptelea ceas va fi un ceas verde inchis, care sa poate fi folosit pe post de cronometru si care sa fie bun pentru inot. Cum e ceasul Suunto care imi place foarte tare cum arata, dar costa vreo 1200 de lei, deci probabil ca trebuie sa aleg intre un concediu in Grecia si un ceas. Cum nu ma omor cu soarele, cine stie, poate chiar o sa cumpar ceasul.

Dar nu acum. Cum ziceam, astept un ceas care sa indeplineasca conditiile de mai sus,

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *