Cel mai rau e cand ramai fara apa

teava-ppr

La ora la care scriu acest articol, in continuare nu am apa in apartamentul in care stau. Este extrem de trist, dar din pacate nu pot ajuta cu nimic pentru remedierea situatiei, tinand cont ca e o problema centrala, nu locala. Din nefericire insa, nu poti gati nimic, pentru ca apoi nu pot spala. Nu mai vorbesc de toaleta sau alte lucruri, ca acolo lucrurile sunt si mai triste. Din fericire insa s-a anuntat avaria si mi s-a spus ca in cel tarziu 3-4 ore ar trebui sa o remedieze si sa dea drumul inapoi la apa. Sper ca as va fi, pentru ca altfel va fi o seara trista.

Sa nu ai apa la robinet nu e chiar ceva nou pentru utilizatorul clasic roman. Avarii la vechile sisteme pe care le are capitala Romaniei apar des, dar de obicei se rezolva destul de repede. Asta daca e vreo problema la un conductele mari de apa care circula pe sub picioarele noastre, in mijlocul Bucurestiului. Daca e insa o problema in bloc, mai precis pe conducta care duce la apartament sau in zona apartamentului, atunci e o problema mai sensibila, pentru ca ai nevoie de un instalator priceput care sa reparare problema rapid.

Dar nu doar sistemele de genul au probleme. Tin minte ca acum cativa ani aveam o centrala pe lemne in apartament (stateam intr-un oras mic, nu era ceva anormal), iar atunci aveam tevi din cupru, foarte bune pentru raspandirea si mentinerea caldurii pe timpul iernii in apartament. Si acum sunt foarte bune pentru asta, dar sunt ceva mai scumpe decat tevile din polipropilena. Diferentele apar insa atunci cand una din tevi e stricata si este necesara inlocuirea acestora. Incercati voi sa taiati o teava de cupru comparativ cu una de PPR si atunci veti vedea ce distractiv este. Din fericire insa, tevile de cupru au foarte rar avarii efectiv la teava, motiv pentru care au si un pret mai ridicat.

Oricare tip de teava ai alege, e bine sa te astepti ca la un moment dat ceva sa nu mai functioneze. Atunci e un moment bun sa ai numarul unui instalator in telefon, pentru a nu ramane fara apa. Asa cum sunt eu acum. Inca.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *