Centura Bucuresti – A0 – Update August 2020

Am văzut astăzi un număr neobișnuit de vizite pentru articolul legat de Centura București și cum ar putea arăta. Articol scris înainte de implementarea planurilor pentru lărgirea centurii, crearea de pasaje și, cel mai import, realizarea autostrăzii A0 – centura București.

Ce s-a schimbat din 2017 până azi

A0 s-a întâmplat. Deși erau planuri serioase și în 2017, a trebuit să ajungem în 2020 ca să avem efectiv primele lucrări în teren, deși, după cum zicea și deputatul USR Cătălin Drulă, sunt doar parfum aruncat așa în ochii alegătorilor, pentru că se vor lucra efectiv doar pe 1.7 km din viitoarea centură – autostradă. Din 50.

Restul de km sunt blocați în exproprieri și proiecte. Cumva de așteptat, la cât de haotic s-a construit în jurul Bucureștiului. În zona de sud parcă nu s-au apropiat atât de tare comunele de capitală, deci sunt zone unde mai e un pic de spațiu de dezvoltare.

Centura de sud a primit și ea câteva upgrade-uri, niște începeri de lucrări la pasaje, cum sunt cele de la Berceni și Domnești, extrem de necesare pentru deblocarea traficului pe bucata de centură cu o singură bandă pe sens.

În nord nu sunt foarte multe miscări, centura fiind cam în același stadiu ca acum 3 ani, când s-a deschis la 4 benzi bucata de la Mogoșoaia până la A1.

Planuri de viitor pentru ocolirea capitalei

În primul rând, terminarea A0, centură în regim de autostradă. Realist, până în 2026 nici vorbă să fie gata. Unele voci zic că nu va fi gata nici în 2030.

S-a început ceva, rămâne de văzut cât de bine se vor mișca autoritățile și constructorii pentru terminarea acestei bucăți. Bucăți din care în acest moment nu avem nici măcar un km construit.

Pe centura de sud, sunt mai multe lucruri de disecat:

  1. Lărgirea la două benzi a unor secțiuni, unde este posibil. Aici sunt destul de multe planuri pentru lărgirea centurii, în special de la Domnești spre Glina, dar rămâne de văzut câte se vor concretiza
  2. Terminarea pasajelor Domnești și Berceni. La Domnești e hiba și aglomerația cea mai mare, dar nici la Berceni nu se merge minunat. Lucrările sunt în toi și tehnic pasajele ar trebui să fie gata până în 2024. Vor fi însă gata până atunci ? Vom vedeas la următorul update.
  3. Noi pasaje de trecere, cum ar în zona Popești Leordeni sau o continuare a bulevardului Unirii până la A2. Ăstea sunt doar idei, fără un plan aparte în acest moment.

Cam atât la acest update. Ne vedem la următorul prin 2023.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *